Ford şi Renault cer ajutor statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele constructoare de automobile Ford şi Renault au cerut sprijin din partea statului român, sub forma unor garanţii de stat în valoare totală de 500 de milioane de euro. Garanţiile ar fi

Firmele constructoare de automobile Ford şi Renault au cerut sprijin din partea statului român, sub forma unor garanţii de stat în valoare totală de 500 de milioane de euro. Garanţiile ar fi necesare pentru primirea unor credite de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Potrivit unor surse guvernamentale, Ford a cerut garanţii de 400 milioane de euro, iar Renault, de 100 milioane de euro. Sectorul construcţiilor de automobile este afectat de scăderea drastică a vânzărilor din cauza crizei financiare internaţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, ieri, la Palatul Cotroceni, cu directorul general al regiunii Euromed a grupului Renault, Christian Esteve, despre problemele cu care se confruntă compania Dacia-Renault. În cadrul discuţiilor au fost abordate două subiecte - situaţia subfurnizorilor din România ai firmei Renault şi continuarea proiectului de la Titu (judeţul Dâmboviţa), unde se va înfiinţa un centru tehnic al Renault.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite