Suceava: Focuri de armă ale poliţiştilor asupra unor contrabandişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Focuri de armă ale poliţiştilor asupra unor contrabandişti
Suceava: Focuri de armă ale poliţiştilor asupra unor contrabandişti

Poliţiştii de frontieră suceveni au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical pentru a reţine un grup de persoane care transporta ţigări de contrabandă din Ucraina, care urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a declarat, miercuri, că poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, au observat, la aproximativ o mie de metri de frontieră, un grup format din trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase. Grupul a fost somat verbal de poliţiştii de frontieră, aceştia ignorând somaţiile şi au încercat să fugă.

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, reuşindu-se astfel reţinerea lui Cristinel B., de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

În zonă au fost găsite abandonate 6.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 24.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În urma cercetărilor şi din declaraţiile celui în cauză, s-a stabilit că acele trei persoane aveau rolul de a transporta ţigările de la linia de frontieră până într-o localitate din apropiere, urmând să primească 150 de lei pentru fiecare bax.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării evenimentului în comun.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite