Milionari cu ajutor social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperire incredibilă în urma unui control făcut de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea la Primăria din Nereju: 123 de persoane cu venituri de ordinul zecilor de mii de lei pe an primeau ajutor social.

Pădurile din zona Nereju, situată în creierul munţilor Vrancei, sunt stăpânite de o obşte de proprietari, care exploatează mii de hectare de teren forestier şi distribuie membrilor ei dividende.

Potrivit şefei ITM Vrancea, Victoria Diaconu, cele 123 de persoane au încasat de la obşte, în total, între unu şi trei milioane de lei noi pe an. „Legislaţia trebuie schimbată pentru că încurajează nemunca. Până acum primarii au dat aceste ajutoare fără să aibă şi responsabilităţi. Refuz să cred că autorităţile locale nu au ştiinţă de faptul că aceşti oameni au o stare financiară bună", a declarat Diaconu.

Angajaţii din Primăria Nereju susţin că oamenii nu au ştiut că trebuie să declare veniturile şi că li s-a părut firesc să încaseze ajutoare sociale. Cei 123 de beneficiari vor restitui banii primiţi de la stat, adică 22.419 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite