Între două greve, sindicaliştii îşi construiesc hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea de două milioane de lei de la Soveja se ridică din veniturile obţinute din cotizaţiile cadrelor didactice. Lucrările pe şantier sunt în toi, iar primul nivel al construcţiei este deja gata. Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ spune că proiectul era absolut necesar.

Centru de Formare, Perfecţionare şi Agrement se numeşte construcţia de la Soveja care este amplasată în staţiunea cu aerul cel mai ozonat din ţară, vizavi de Hotelul Zboina. Clădirea are o suprafaţă de 450 de metri pătraţi şi include o sală de conferinţe cu 100 de locuri şi 16 spaţii de cazare pentru profesorii care doresc să petreacă weekendul la munte.

„Centrul costă 20 de miliarde (lei vechi - n.r.) şi va fi gata într-un an. Banii se dau în tranşe, în funcţie de cum avansează muncitorii la lucrări", ne-a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Vrancea, prof. Constantin Grigore, care a condus recent protestele bugetarilor în stradă.

Banii provin din fondurile strânse din cotizaţiile cadrelor didactice de 1% din salariu, în sindicat fiind înscrişi aproape 5.000 de profesori din judeţ.

Pentru construirea hotelului, conducerea FSLI a achiziţionat anul trecut terenul aferent de 950 de metri pătraţi pe care a plătit 320.000 de lei tot din cotizaţiile cadrelor didactice. Multe dintre acestea se plâng că abia se descurcă dintr-un salariu de 700 de lei lunar din care plătesc şi naveta în unele cazuri.

„Tichie de mărgăritar"

Mulţi profesori s-au trezit că au peste noapte hotel la Soveja şi spun că reprezentanţii sindicatului „au binevoit" să-i anunţe după ce au început lucrările. „Ni s-a spus ceva de la sindicat că, în curând, vom avea posibilitatea să ne petrecem câte un weekend la Soveja, dar contra cost bineînţeles. Tichie de mărgăritar ne mai trebuia nouă acum", ne-a spus Veronica Batog, educator. Oamenii se plâng că nu au fost consultaţi înainte de începerea investiţiei.

„Pe noi nu ne-a întrebat nimeni oricum când a demarat construcţia. Eu voi rămâne cu un salariu de 800 de lei. Şi ei fac hotel de care vor beneficia tot ei că nu pentru noi îl fac", a afirmat Lucian Batog, profesor de muzică.

Cine a aprobat investiţia

„Consiliul Judeţean al sindicatului, din care fac parte cei 115 lideri ai fiecărei şcoli, a luat decizia de a se construi centrul", susţine Constantin Grigore, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Vrancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite