Poliţişti lăsaţi fără pistoale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie şocantă la Poliţia Comunitară din Focşani. Începând din 9 septembrie, toţi agenţii care urmează să fie disponibilizaţi de la 1 octombrie au fost chemaţi să predea armele de foc din dotare la magazie.

Oficial, decizia a fost luată pentru controlul periodic de întreţinere şi curăţare a armamentului. Neoficial însă, retragerea pistoalelor are ca scop prevenirea producerii unor evenimente nedorite, după ce s-a anunţat că 132 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

Ca urmare, agenţii au plecat în misiune cu bastonul şi spray-ul lacrimogen, deşi păzesc şi instituţii unde există sume mari de bani, deci există şi pericol mare de incidente cu violenţă.

„Pistoalele ni le-au luat înainte cu două săptămâni să ne trimită preavizul că suntem daţi afară. Probabil le era teamă că ne împuşcăm ca domnul Nache sau că ne răzbunăm pe ei, că ne-au dat afară. Aici este regim de bancă şi trebuie să fiu pregătit în orice moment să intervin", ne-a declarat sub protecţia anonimatului unul dintre cei şase poliţişti care asigură paza Direcţiei de Finanţe. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite