La 12 ani a vrut să-şi ucidă iubitul de 22 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Săftoiu (22 ani) din oraşul Odobeşti a ajuns marţi seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ din Focşani în stare gravă după ce a fost înjunghiat cu un cuţit în zona inimii de către fosta lui iubită, Loredana Uluitu, o fetiţă de doar 12 ani.

Marcel era acasă la Loredana, în comuna Vârteşcoiu. Băut şi gelos, el ar fi încercat să o lovească pe copila cu care a avut o relaţie de un an. Fata a ripostat şi l-a înjunghiat în zona inimii. Tânărul a scăpat însă uşor, leziunile nefiind grave. Cu toate acestea, el va petrece două zile la Secţia de Terapie Intensivă, după care va fi transferat la Cardiologie.

Poliţiştii în schimb aşteaptă să primească plângerea victimei. „Dacă tânărul va avea nevoie de mai mult de 20 de zile de îngrijiri medicale, ne putem sesiza din oficiu, dacă nu, nu putem acţiona decât dacă acesta va depune plângere. Fapta poate fi încadrată la lovire, dar ancheta este în derulare şi nu ştim încă exact în ce împrejurări a avut loc la incidentul. Ştim doar că s-a întâmplat pe fondul unui conflict spontan", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

Vecinii Loredanei ştiau de relaţia fetei cu Marcel Săftoiu şi spun că bărbatul o agresa frecvent. „Ea a umblat cu el cam un an de zile, dar, de câteva luni, nu-l mai primea, că era cu un alt băiat din sat şi de aia Marcel o bătea", a declarat Ecaterina Vârlan (72 ani). 

De două ori orfană

Loredana, care este orfană, a fost adoptată când era mică de către soţii Uluitu. Mama adoptivă s-a stins din viaţă în urmă cu doi ani, iar de atunci a rămas doar în grija tatălui, care nu a vrut să dea declaraţii despre incidentul în care a fost implicată Loredana.

Primarul comunei, Eugen Cristea, cunoaşte situaţia familiei Uluitu, dar şi bătăile pe care le încasa fata de la iubitul mai mare cu zece ani. Cu toate acestea, el nu a considerat că asistenţii sociali ar fi trebuit să intervină.

„Este o nenorocită. La vârsta asta să ajungi să faci ceva atât de oribil este inexplicabil. Şi el era violent cu ea, dar nu trebuia să umble cu el de la vârsta asta. Tatăl ei este de compătimit. Doar i s-a spus de către vecini de când a luat-o de mică s-o dea înapoi, dar nu s-au îndurat", a declarat edilul.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au precizat că au demarat o anchetă în acest caz. „Asistenţii noştri s-au deplasat astăzi (n.r. miercuri) în localitatea Vârteşcoiu pentru a face verificări în legătură cu împrejurările care au condus la producerea incidentului. Vom face verificări şi în legătură cu situaţia familială a minorei în cauză", a declarat Daniela Nicolaş, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vrancea. 

"Ea a umblat cu el cam un an de zile, dar, de câteva luni, nu-l mai primea şi de aia Marcel o bătea."
Ecaterina Vârlan
vecină

"Este o nenorocită. Şi Marcel era violent cu ea, dar nu trebuia să umble cu el de la vârsta asta. "
Eugen Cristea
primar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite