FOTO Cartier de vile ridicat la acelaşi număr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Vlase este unul dintre locatarii de la adresa strada Coteşti, numărul 101
Gabriel Vlase este unul dintre locatarii de la adresa strada Coteşti, numărul 101

În Focşani, 23 de familii au adresa pe strada Coteşti nr. 101, spre disperarea poştaşilor şi a taximetriştilor care cu greu dau de destinatari. Cei 23 de proprietari au acelaşi număr la locuinţe pentru că, iniţial, terenul i-a aparţinut unei singure persoane, care l-a vândut pe bucăţi, iar Primăria a „uitat“ să numeroteze casele.

Cristian Rusu a fost primul care şi-a făcut casă pe strada Coteşti la numărul 101, în urmă cu doi ani. După un timp şi-a dat seama că nu locuieşte singur la această adresă, ci împreună cu alte 23 de familii. „Fiind prima casă de pe stradă, la început găseam aproape toată corespondenţa vecinilor în cutia mea poştală. Apoi, când mai venea câte un cunoscut pe la mine trebuia să îl îndrum prin telefon sau să îl întâmpin în stradă", a spus Rusu.

Reprezentanţii Primăriei susţin că încurcăturile s-au produs din cauza faptului că s-a construit fără să existe un plan urbanistic bine definit. Terenul de la numărul 101 a aparţinut unui proprietar, care l-a vândut pe bucăţi pentru construcţii. Iar Primăria a întârziat renumerotarea proprietăţilor şi astfel s-a ajuns în această situaţie.

„Nu ştim unde să mergem la comandă"

Primii care s-au văzut nevoiţi să se adapteze situaţiei încâlcite de alţii au fost poştaşii. „A trebuit să le scriu la fiecare pe cutia poştală numele de familie ca să mă pot descurca, pentru că toţi cei 23 de proprietari figurează la numărul 101. A fost o nebunie la început până am învăţat. Nu ştiam unde trebuie puse facturile, iar cu acestea nu e de glumă. Dacă omul nu plăteşte pentru că n-a primit factura, dă vina pe tine, poştaşul", a declarat Petruţa Dragomir, cea care duce corespondenţa familiilor de pe strada Coteşti.

Nici taximetriştii nu s-au descurcat mai uşor. Cei care au avut comenzi în zonă nu au avut ce face şi au fost nevoiţi să se orienteze la faţa locului sau să le ceară clienţilor să-i aştepte în stradă. „Pentru mine, care sunt vechi în meserie, nu mai este o problemă să mă descurc, dar unui taximetrist tânăr, care intră acum în branşă, o să-i ia ceva timp să se acomodeze", a spus Costică Bârsan, taximetrist în Focşani.

Pe strada Coteşti, 23 de case au aceeaşi adresă

Pe strada Coteşti, 23 de case au aceeaşi adresă

„Suntem birou de informaţii"

Printre casele care au aceeaşi adresă se află şi o societate comercială, unde multă lume vine să întrebe de persoanele pe care le caută de fapt. „Vin oamenii nedumeriţi şi întreabă unde este strada Coteşti 101. Chiar dacă noi suntem pe Coteşti 101, ştiu că se interesează de cei care stau la case şi le explic că toate casele figurează la acelaşi număr. În rest, n-am întâmpinat alte dificultăţi", a precizat Gina Pădure, angajată la societatea respectivă.

Planul Urbanistic General ar putea rezolva confuzia. „Sunt luate în calcul şi corecturile de rigoare la străzile cu aceeaşi adresă într-un nou PUG, pe care sperăm să-l putem finaliza în acest an", a declarat Dan Cazaciuc, purtător de cuvânt al Primăriei Focşani.
Situaţia de pe strada Odobeşti nu este unică la Focşani.

Nu mai puţin de 20 de străzi au fost numerotate greşit de către autorităţi. Printre arterele cu probleme se află Odobeşti, cu 15 case la numărul 33, Rovine nr. 2 - şase case, Oborul de vite nr. 7 şi 17 - şapte case, Pictor Grigorescu nr. 14 - două blocuri, 1 Decembrie 1918 nr. 17 şi 19 - câte două blocuri, Dr. Telemac nr. 3 - două blocuri, Cuza Vodă nr. 18 - un bloc şi o casă, Gheorghe Asachi nr. 28 - patru case.

600 de rromi „locuiesc" într-o casă din Arini

Într-o casă cu două camere, situată la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, „trăiesc" 600 de rromi. Locuitorii din satul Arini, comuna Măieruş, şi-au construit ilegal locuinţe în zonă, iar pentru a intra în legalitate, tuturor li s-au făcut acte la adresa str. Arini nr. 104. Majoritatea nu lucrează nicăieri şi nu primeau ajutoare sociale sau alocaţii pentru creşterea copilului până când nu şi-au făcut acte de identitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite