Focoasele de rachetă furate din tren, la Giurgiu, erau transportate în Bulgaria pentru a fi reparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 80 de focoase de rachete dispărute din transportul de armament de la Tohan Zărneşti către Bulgaria erau destinate firmei Sage Consultants AD din Sofia.

Preşedintele companiei bulgăreşti, Ghencio Hristov a declarat site-ului Novinite.com că detonatoarele furate pe teritoriul românesc sunt model MRV pentru rachete de artilerie M-21 OF de 122 de milimetri.

"Obiectele transferului de la o uzină din România reprezintă muniţie veche, proiectile - rachetă de 122 de milimetri şi detonatoare, care urmau să fie procesate la uzina militară bulgară VMZ Sopot, pentru a înlocui elemente nefuncţionale, astfel încât să poată fi folosite. Detonatoarele erau transportate separat de proiectile", a explicat Hristov.

Dispariţia lăzilor cu focoase a fost semnalată în Gara Stăneşti din judeţul Giurgiu, sâmbătă după-amiază, iar Parchetul Militar Bucureşti a declanşat o anchetă în acest caz. Ieri au fost audiate peste 50 de persoane, iar astăzi vor mai veni la audieri alte 15 peroane implicate în acest caz. Lăzile cu muniţie au fost recuperate de echipele de intervenţie, aseară, în zona Chitila.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite