Focarul de hepatită face noi victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, alte cinci persoane au venit la spital, prezentând simptomele bolii

Cinci copii cu vârste cuprinse între trei şi 15 ani au ajuns în ultimele zile la spital acuzând dureri de cap, ameţeli, vărsături şi greaţă. În prezent, medicii de la Secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Nr.1 au efectuat analize la patru dintre cei cinci care prezentau simptomele virusului hepatic A. Testele medicale au confirmat boala la un copil de 13 ani şi au infirmat-o la alte trei persoane. „Din fericire cei trei copii, de etnie romă, din cartierul Obreja, suspecţi de hepatită A, sunt sănătoşi. Însă pentru un băiat de 13 ani, tot din acest cartier, s-a confirmat această boală“, a declarat Vasilica Ionescu, medicul şef al Secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Nr.1.

Şase copii sunt internaţi cu virusul hepatic A

Ultimul caz de suspiciune a bolii a fost semnalat pe 1 iunie la un copil. Ieri au fost prelevate probe pentru analize, urmând ca în maxim două zile să fie comunicat rezultatul.

Astăzi, la Secţia Boli Infecţioase sunt internaţi şase copii bolnavi de hepatita A şi  toţi locuiesc în cartierul Obreja din Târgu-Jiu.  Ultimul caz a fost confirmat  în urmă cu patru zile la un băiat de 13 ani. „M-a durut capul, am avut ameţeli şi nu aveam deloc poftă de mâncare. Apoi am îngălbenit dintr-o dată la faţă. M-am speriat“, a spus Van-Dam Mărgel, elev în clasa a VI-a la Şcoala Generală Ecaterina Teodoroiu. Tatăl copilului este ferm convins că boala s-a transmis de la alţi copii din zonă care nu se spălau pe mâini. „Copilul meu nu este murdar. Sunt alţii şi mai murdari, dar nu au avut nimic. A fost internat şi băiatul meu cel mic de cinci ani, bolnav de hepatită. Doctorii l-au externat acum câteva zile“, a declarat
Constantin Margel, de 36 de ani.

Medicii epidemiologi au vaccinat peste 40 de copii care au intrat în contact cu persoanele bolnave. „În această săptămână au fost vaccinaţi 43 de copii care au intrat în contact cu bolnavii. La toţi verişorii, fraţii şi vecinii celor care s-au îmbolnăvit le-am făcut vaccinul împotriva hepatitei“, a precizat Cristina Drăgoescu, mediator sanitar.

14 cazuri au fost confirmate în luna mai

În luna mai s-au confirmat 14 cazuri de hepatită în rândul copiilor de etnie romă. „Am avut internate două persoane din Târgu-Cărbuneşti, care au relaţie de rudenie şi au intrat în contact cu copii bolnavi din Obreja. Hepatita de tip A se face din cauza nespălatului pe mâini şi a alimentelor contaminate sau nespălate. Numărul bolnavilor este destul de mare, partea gravă fiind că populaţia nu este receptivă la sfaturile medicilor“, mai spune şefa Secţiei Boli Infecţioase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite