Constanţa: Focar de toxiinfecţie alimentară la Venus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de copii şi adulţi au ajuns azi-noapte la urgenţa spitalului din Mangalia acuzând dureri de abdomen, de cap, diaree şi stări de vomă .

Micuţii au sosit ieri în Popasul Turistic Brateş din staţiunea Venus. După primele analizele, medicii i-au diagnosticat cu toxiinfecţie alimentară. Azi dimineaţă, pacienţii au fost externaţi.

CITEŞTE ŞI:
EXCLUSIV/Carne mucegăită pe raft la hipermarket. Protecţia Consumatorilor doarme (VIDEO)
EXCLUSIV/ Alertă de carne mucegăită în magazinele Kaufland. Amendă 2.300 de euro (GALERIE FOTO)
Maioneză cu mucegai la hipermarketul Real

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Mihaela Dinisov, a declarat că primii copii au fost aduşi la spitalul din Mangalia în jurul orei 22.00. Ei prezentau stări de vomă, dureri de cap şi diaree. Speriaţi, părinţii au cerut medicilor internarea lor, mai ales că mulţi dintre ei şi-au amintit de scandalul de la tabăra Năvodari de acum doi ani, când peste 100 de copii au fost internaţi din cauza unei toxiinfecţii. Adulţii le-au explicat medicilor că au mâncat cu toţii mămăligă cu brânză şi smântână, ouă şi porumb fiert şi că au început să se simtă rău la doar o jumătate de oră după cină.

Autorităţile din Sănătate, alertate

Imediat ce au terminat internările, medicii Serviciului de Primire a Urgenţelor din Spitalul Mangalia au anunţat direcţia de Săntate Publică din Constanţa pentru deschiderea unei anchete epidemiologice. Medicii nu exclud ca pacienţii să se fi îmbolnăvit pe drum şi asta pentru că era prima lor zi în tabără.

„S-au recoltat deja probe atât de la personalul cantinei, cât şi din alimentele aflate în bucătăria unităţii. La această oră inspectorii noştri verifică dacă sunt respectate normele de igienă. Copiii au fost, între timp externaţi, sunt în afara oricărui pericol şi vor fi supravegheaţi în continuare până vom afla cauză exactă a îmbolnăvirii“, a declarat Mihaela Dinisov, director adjunct Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa.

OPC, DSV şi DSP au controlat restaurantul şi spaţiile de cazare

Popasul Brateş îşi cazează turiştii în căsuţe, iar mesele se iau, de obicei, în restaurantul situat vizavi de spaţiul de cazare. Se pare că turiştii au mers să mănânce imediat ce s-au cazat, după care au plecat să se plimbe prin staţiune. Deşi au refuzat să prezinte un punct de vedere oficial, angajaţii complexului susţin că pacienţii s-au îmbolnăvit după ce au mâncat în altă parte. Chiar şi aşa, în zonă au fost trimişi inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, ai Direcţiei de Sănătate Publică şui din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare.

Dacă rezultatul anchetei epidemiologice va scoate la iveală probleme legate de igienă sau de folosirea unor alimente expirate, popasul ar putea fi închis până la remedierea deficienţelor.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite