Foamea a scos în stradă pensionarii slătineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foamea a scos în stradă pensionarii slătineni
Foamea a scos în stradă pensionarii slătineni

Bătrânii prezenţi astăzi la miting s-au plâns că nu au ce mânca

Cu datorii la bănci şi la întreţinere, fără căldură în apartamente şi cu frigiderul gol, bătrânii s-au adunat în această dimineaţă în faţa Prefecturii, la miting. Copleşiţi de grija zilei de mâine, pensionarii au început să îşi spună pe rând nemulţumirile. „Am trei milioane pensie şi stau într-o garsonieră confort III. Nu am nici bani de mâncare, îmi dă sora mea de milă, să am ce mânca. Fasole şi cartofi, altceva nu îmi permit să cumpăr. Nici măcar gaze nu am în casă, că nu am avut bani să bag. Acum am butelia goală şi gătesc pe un reşou. Sunt atât de necăjită că îmi vine să plâng şi mă apucă tremuratul când vorbesc despre viaţa grea pe care o duc“, a spus, printre lacrimi, Niculina Streche, de 51 de ani, pensionată pe caz de boală.

Vor pensii mai mari


Principala revendicare a vârstnicilor a fost legată de intenţia Guvernului de decuplare a punctului de pensie de salariul mediu pe economie. „Vor să ne îngheţe pensiile, să nu le mai mărească tot anul. Am 400 de lei pensie, iar mama mea are 200 de lei. Avem datorii la bănci, la întreţinere. Pensia mamei mele nici nu ne ajunge pentru medicamente. O ducem foarte greu şi am venit aici să cerem să ne mărească pensiile. Vine iarna şi nu o să mai avem din ce să trăim, că trebuie să ne mai încălzim şi casele. Este vai de capul nostru. Mâncăm ce se găseşte“, a spus Eugenia Dicu, o altă pensionară.
La miting n-au participat nici 100 de bătrâni, în condiţiile în care pensionarii au venit cu sutele atunci când reprezentanţii lor le-au oferit gratuit sacoşe cu alimente. „Ar fi trebuit să fiţi mai mulţi, pentru că dacă noi nu ştim să ne cerem drepturile, nu o să reuşim niciodată să obţinem pensii mai mari“, a spus Florea Mitroi, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice.
Reprezentanţii pensionarilor au depus o notă de protest la prefectul judeţului. „Dorim ca punctul de pensie să se menţină la 45% din valoarea salariului minim brut pe economie. Guvernanţii doresc să ne indexeze pensiile doar cu rata inflaţiei, iar veniturile vârstnicilor sunt oricum foarte mici în comparaţie cu cheltuielile“, a mai explicat Florea Mitroi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite