Flutur propune prelungirea cu zece zile a vacanţei de iarnă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava
Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus duminică ca vacanţa de iarnă să fie prelungită cu zece zile sau cel puţin o săptămână, astfel încât elevii să savureze sărbătorile de iarnă.

"Copiii ar trebui să savureze sărbătorile de iarnă mai mult. Trebuie să ne gândim şi în funcţie de comportamentul copiilor, mai ales că în perioada premergătoare sărbătorilor atenţia acestora este mai puţin îndreptată spre şcoală, iar vacanţa lor se încheie imediat după Revelion", a explicat Flutur la Gala olimpicilor suceveni, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că îi va propune ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, ca vacanţa de iarnă să fie prelungită cu cel puţin o săptămână dacă nu cu zece zile. Flutur le-a cerut şi sprijinul parlamentarilor suceveni în acest sens.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale afirmă că nu ştiu nimic despre ideea lui Flutur. “Eu nu am auzit propunerea domnului Flutur, e o idee care nu ne-a fost propusă la minister. Nu vreau să ascund că autorităţile locale ne-au întrebat însă despre structura anului şcolar. Structura anului şcolar este stabilită prin ordin al ministrului şi tot aşa poate fi modificată”, a declarat secretarul de stat Oana Badea, citată de realitatea.net.

Reprezentanţii sindicatelor din educaţie spun însă că propunerea este terdivă şi că trebuia făcută înainte de începerea anului şcolar. "Sunt parţial de acord cu domnul Flutur. Şi noi am semnalat Ministerului că există o problemă legată de calendarul anului şcolar... Însă propunerea domnului Flutur mi se pare deplasată acum. Trebuia făcută la începutul anului şcolar. E tardivă. Nu schimbăm regula în timpul jocului, , deşi recunosc că sunt colegi şi elevi care probabil ar fi de acord cu aşa ceva”, a afirmat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Marian Pop.

Potrivit structurii anului şcolar 2010-2011, vacanţa de sărbători începe miercuri, 22 decembrie 2010 şi se termină marţi, 4 ianuarie 2011.  Urmează apoi trei săptămâni de cursuri şi o nouă vacanţă de o săptămână, după care începe semestrul doi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite