Floriile ortodoxe şi Paştele catolic, sărbătorite în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de craioveni au participat la slujbele oficiate în bisericile din oraş

Încă din ajunul Floriilor, craiovenii au mers la biserică cu coşurile pline cu colăcei, pentru a fi citite de preoţi şi date astăzi de pomană, pentru sufletele celor morţi. Într-o atmosferă de cântece religioase, cu gândul la Hristos, credincioşii ortodocşi au marcat, astfel, intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, acum două milenii. „E frumos să participi la slujbă. Îţi simţi sufletul mai uşor. Din păcate oamenii trec pe la biserică doar la sărbătorile mari. Aici, în casa Domnului, îţi aduci aminte că mai există şi lucruri frumoase pe lume, nu numai răutate“, ne-a mărturisit Domnica Nedea.

„Sufletele noastre trebuie să primească această sărbătoare cu tot spiritul“, i-a îndemnat preotul Bisericii Madona Dudu, pe credincioşi.

Firul de salcie, vândut cu 2 lei

Credincioşii au aşteptat ca preoţii să sfinţească ramurile de salcie pe care apoi le-au luat acasă pentru a le aşeza la icoane. Salcia s-a dat însă extrem de repede, motiv pentru încropirea unor mici afaceri. Imediat au răsărit, ca din pământ, mai multe femei care vindeau firul de salcie cu 2 lei.  „Ia, domniţă! Că aşa-i obiceiu’. „E bine să pui ramura la brâu. Te fereşte de rele şi de boală“, ne-a explicat Vetuţa Barbu.

Catolicii au spus Hristos a înviat!

Ziua de 12 aprilie este o zi sfântă şi pentru credincioşii catolici şi protestanţi. Sâmbătă noapte, la biserica Sfântul Anton, craiovenii catolici au mers la Slujba de Înviere. Au luat lumină şi au ascultat liturgia cu sufletele deschise şi au spus într-un glas Hristos a înviat. La miezul nopţii, preoţii catolici au binecuvântat focul nou şi candela pascală şi au împărţit lumina. Astăzi, ei au luat  prima masă după Postul Paştelui. Duminica viitoare este rândul ortodocşilor să meargă la Slujba de Înviere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite