Flori în semn de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de orădeni au ieşit ieri în stradă, în semn de solidaritate cu Cristiana Anghel, învăţătoarea din Caracal care este în greva foamei de 66 de zile. La iniţiativa avocatului Petru Trif (62 de ani), preşedintele Fundaţiei Lumina Vieţii, fiecare dintre ei a adus o floare, pentru crearea unui buchet simbolic.

„Gestul profesoarei care se află în greva foamei de peste două luni nu trebuie să ne lase indiferenţi. Faptul că autorităţile se fac că nu văd protestul acesteia m-a determinat să iau atitudine şi să-i chem alături de mine pe toţi orădenii care apreciază acest gest disperat", a spus Trif, care o consideră pe grevistă o adevărată eroină contemporană. „Atâta vreme cât vom avea în faţă astfel de modele putem spera la un viitor mai bun", a declarat Petru Trif.

În cinstea Cristianei Anghel, dar şi împotriva legii Educaţiei, aproximativ 400 de profesori şi elevi orădeni au protestat şi săptămâna trecută printr-un marş. În semn de solidaritate cu învăţătoarea din Caracal, Dorina Lupşe, preşedintele Uniunii Asociaţilor Locative din Arad, renunţă în continuare să mănânce. Arădeanca este în greva foamei de două săptămâni. Şi profesoara Viorica Ioniţe, din Fălticeni, este în greva foamei de opt zile, ca mod de protest faţă de diminuarea salarială. „Am foarte multă energie, sunt hrănită spiritual de Dumnezeu şi energetic de copiii de la şcoală", a spus Viorica Ioniţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite