„Flori pentru mămica!“ Şi au murit împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O  fetiţă de 13 ani, Alina Ivan, a murit înecată împreună cu mama ei, Doina Brebenel (42 de ani), şi cu mătuşa, Anişoara Brebenel (29 de ani), în apele Jiului, în zona localităţii doljene Brădeşti.Cu o zi înainte de vacanţă, Alina a vrut la scăldat. Fiind luată de ape, mama şi mătuşa au sărit s-o salveze. Au murit împreună. Pe mal, un băieţel de cinci ani privea îngrozit. Click AICI pentru FOTOGALERIE!

Mai citeşte şi:
Viaţa sfidează moartea
Un bebeluş român, primul născut în tabăra de sinistraţi
Arad: Copiii sunt salvaţi de sunetul muzicii

Joi, 11 iunie, Doina Brebenel (42 de ani), fiica acesteia, Alina Ivan (13 ani), Anişoara Brebenel  (29 de ani), mătuşa micuţei şi fiul acesteia, Ionuţ Brebenel (5 ani), au mers „la Jiu”, la scaldă, aşa cum au mai făcut-o de atâtea ori. Afară erau peste 36 de grade Celsius şi nu puteai respira nici la umbră.

Ionuţ, martor al morţii celor dragi

Alina abia luase vacanţă. Scăldatul era ca o recompensă de sfârşit de an. De cum au ajuns pe mal, fetiţa a intrat în apă. Apa părea liniştită. În doar cinci minute, copila a fost luată de curenţi, iar apele au înghiţit-o. Îngrozită, Doina Brebenel, mama copilei, a plonjat în apă, încercând să-şi salveze odrasla.

Femeia ştia să înoate din copilărie. Şi ea crescuse pe malul Jiului şi se descurca bine în apă. Nu şi în faţa curenţilor mult prea puternici. Nu au trecut nici zece minute că şi ea s-a făcut nevăzută. Sora ei, Anişoara, a urmărit toată scena de pe margine.

În momentul în care le-a văzut pe Doina şi pe Alina că se înecau, s-a aruncat după ele, deşi nu ştia să înoate. Nu s-a mai gândit însă la asta. Tot ce ştia era că trebuia să le salveze. Toate trei au pierit în apele Jiului. Pe malul lacului, sfâşiat de durere ţipa Ionuţ, verişorul de numai cinci anişori, al Alinei.

Băiatul Anişoarei, Ionuţ Brebenel, cu greu a plecat acasă de pe malul Jiului. Era disperat şi întreba în stânga şi în dreapta dacă mămica lui mai este în viaţă. Micuţul a fost salvat şi el în ultimul moment de un localnic.

Cu inocenţa vârstei, el se crezuse voinic şi încercase să intre în apă pentru a-şi salva mama, verişoara şi mătuşa. „Cum a văzut ce se întâmplă, că mama, mătuşa şi verişoara lui sunt luate de apă, Ionuţ a vrut să intre după ele. A fost prins de mână şi adus la mal. Era gestul disperat al unui copil de doar cinci ani“, a spus Ion Crecea, unul dintre martorii aflaţi la locul tragediei.

Ieri după-amiază, Ionuţ părea să înţeleagă ceea ce se întâmplase. Nu fusese o închipuire, ci doar realitatea dură. Cele trei fiinţe atât de dragi lui muriseră înecate. A rămas orfan la doar cinci ani. O copilărie mutilată de imagini care-l vor bântui toată viaţa.

Mama şi fiica au fost găsite de scafandri

image

Alina Ivan, pe când avea 10 ani, într-o felicitare de 8 Martie pe care i-a dăruit-o mamei



Scafandrii au „răscolit” până târziu în noapte apele. Au căutat pe fundul apei trupurile neînsufleţite mai bine de trei ore. „Am reuşit să aducem la mal trupurile Doinei şi Alinei“, a precizat Emil Bondrescu, scafandru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Cel de-al treilea cadavru, al Anişoarei, nu a fost găsit nici până aseară, la închiderea ediţiei. Apele Jiului se umflaseră, iar scafandrii au fost nevoiţi să renunţe la căutări. Acestea vor fi reluate abia luni, însă şansele sunt tot mai mici, curenţii apei putând deplasa trupul zeci de kilometri.

image

Ionuţ a vrut să intre după ele. A fost prins de mână şi adus la mal. Era gestul disperat al unui copil de doar cinci ani.

image


Ion Crecea
martor

O viaţă chinuită

image

Doina Brebenel (stânga), alături de sora sa, Anişoara


Satul, zguduit de tragedia care se abătuse asupra familiei Brebenel, s-a adunat la locul nenorocirii. Marian Brebenel, unchiul Anişoarei şi al Doinei, spune plângând că nepoatele lui au avut o viaţă grea, plină de necazuri.

„Mama lor le-a părăsit când erau mici, iar tatăl lor a fost tăiat de tren în urmă cu câţiva ani. Nu îmi vine să cred că nu mai sunt în viaţă. Ţineau una la alta de mici. Acum eu va trebui să am grijă de băieţelul Anişoarei, căruia nu ştiu cum o să îi explic că mama lui s-a dus în Ceruri“, a spus Marian Brebenel.

Anişoara era în divorţ. Tocmai îi fusese încredinţată de către instanţă fetiţa, care era crescută de fostul soţ. Ionuţ ar fi fost iar împreună cu sora sa, Cristina (13 ani). Ar fi crescut amândoi. „Era fericită că va avea ambii copii lângă ea. Abia aştepta să îşi strângă fetiţa în braţe. Viaţa ei părea să se liniştească“, a spus Maria Roman, prietena femeii înghiţite de ape. Doina şi Alina vor fi duse pe ultimul drum împreună, aşa cum au şi murit.  Mama şi fiica vor fi înmormântate îm aceeaşi groapă supraetajată. 

image

Nu îmi vine să cred că nu mai sunt în viaţă. Ţineau una la alta de mici. Acum eu va trebui să am grijă de băieţelul Anişoarei, căruia nu ştiu cum o să îi explic că mama lui s-a dus în Ceruri.

image


Marian Brebenel
unchiul Doinei şi al Anişoarei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite