Florentina Cîstea a cerut psiholog în celulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

/* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pa

Avocatul femeii a cerut instanţei, în cazul în care clienta sa nu va fi eliberată astăzi, ca la locul de detenţie să aibă un psiholog specializat, pentru că starea psihică a clientei sale este proastă.

„O cerere similară am făcut şi la Judecătoria Scetorului 6, dar şi la oficialii din Arestul Cercetărilor Penale”, a spus avocatul. Din acest motiv, avocatul a sfătuit-o pe Florentina Cîrstea să nu mai facă declaraţii în sala de judecată.

Un complet de trei judecători, de la Tribunalul Bucureşti, urmează să ia o decizie astăzi, în jurul orei 14.00, dacă asistenta va fi cercetată în libertate sau dacă va rămâne arest preventiv. În timpul procesului, care a durat 45 de minute, Florentina Cîrstea a fost suţinută în sală de aproximativ 15 colege, cadre medicale de la Maternitatea Giuleşti.

Florentina Cîrstea comparată cu acarul Ioan Păun
 
Apărătorul asistentei şi-a început pledoaria amintind de un caz din 4 iulie 1923, când, în Buzău, în urma unui accident feroviar s-au înregistrat 66 de morţi şi 155 de răniţi, iar singurul vinovat a fost găsit acarul Ioan Păun, care a fost condamnat la o lună de închisoare. El a mai solictat cercetarea acesteia în stare de libertate, susţinând că ea nu avea cum să prevadă, în calitate de cadru medical, apariţia unui incendiu sau a unui alt eveniment neaşteptat.
De asemenea, avocatul a susţinut că în fişa postului asistenta nu avea obligaţia de a se afla permanent în salon. Acesta a precizat că, potrivit fişei postului, asistenta avea obligaţia de a supraveghea pacienţii din salonul de neonatologie, şi nu de la terapie intensivă, ea nefiind nici instruită pentru a supraveghea un asemenea salon.

Parchetul: „Incidentul a produs o revoltă a societăţii civile”


Procurorul de şedinţă a cerut cercetarea asistentei Florentina Cîrstea în arest, arătând că incidentul de la Maternitatea Giuleşti a produs o revoltă a societăţii civile şi o nesiguranţă faţă de tot sistemul medical românesc. Asistenta Florentina Cîrstea, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie din 24 august a Judecătoriei Sectorului 6.


În acelaşi dosar, s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva Spitalului Panait Sârbu, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă şi împotriva şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Judecătoria Sectorului 6 a respins cererea procuorilor de arestare preventivă a lui vasile Dima, motivând că acesta are o vârstă înaintată şi o stare precară de sănătate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite