Fiul primului preşedinte georgian postsovietic a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiul primului preşedinte georgian postsovietic a fost arestat
Fiul primului preşedinte georgian postsovietic a fost arestat

Ministerul de Interne din Georgia a anunţat astăzi că fiul primului preşedinte postsovietic, Zviad Gamsahurdia, a fost arestat sub acuzaţia că a tras asupra vecinului său, relatează AFP.

"Ţotne Gamsahurdia a fost arestat marţi seară, după ce, se pare, a tras asupra vecinului său şi l-a rănit", a declarat un purtător de cuvânt.

Tânărul în vârstă de 33 de ani se află în detenţie, iar victima este în stare gravă.

Ţotne Gamsahurdia a fost condamnat anul trecut la închisoare cu suspendare pentru trădare, după difuzarea de către poliţie a unor imagini care îl prezentau în compania unor diplomaţi ruşi. El a fost arestat pe aeroportul din Tbilisi după războiul ruso-georgian din august 2008.

Tatăl său, fost disident sovietic şi naţionalist georgian, a fost nevoit să se retragă din funcţia de preşedinte în ianuarie 1992, când ţara intrase în tulburări politice, şi a fost găsit mort anul următor, cauzele decesului nefiind clare. Susţinătorii săi rămîn influenţi pe scena politică georgiană, iar preşedintele Mihail Saakaşvili a depus eforturi pentru a-i reabilita imaginea. Parlamentul a decis în octombrie înfiinţarea unei comisii care să ancheteze moartea fostului preşedinte.

Un alt fiu al său, Konstantin, conduce partidul de opoziţie Libertate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite