Fiul poliţistului a apăsat pe trăgaci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craioveanul Ionuţ-Cristian Dinu (20 de ani), care a împuşcat-o în cap pe Ioana Alexandra Iancu (19 ani), a fost reţinut, ieri, de procurori, fiind acuzat de omor.

 Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, procurorul Magda Bădescu, a spus că expertiza balistică a armei demonstrează faptul că puşca era în perfectă stare de funcţionare şi că tânărul a tras cu intenţie, care poate fi directă sau indirectă, urmând ca anchetatorii să stabilească acest aspect. „S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Dinu Cristian Ionuţ“, a declarat Bădescu.

Dinu, fiul poliţistului Nelu Dinu, va fi prezentat azi magistraţilor Tribunalului Dolj cu propunerea emiterii mandatului de arestare pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În ziua tragediei, 25 iunie, tânărul le-a spus anchetatorilor că transporta arma dintr-o încăpere în alta şi, într-o clipă de neatenţie, i-a scăpat pe podea şi s-a descărcat. La audieri, a doua zi, şi-a schimbat declaraţia, afirmând că a luat arma de la locul ei ca să i-o ducă tatălui care îl aştepta la poartă, moment în care s-a derulat tragedia.

Părinţii tinerei sunt convinşi că fiica lor a fost ucisă cu sânge rece. „Vrem să aflăm adevărul cu orice preţ. Ştim că în locuinţa de pe strada Ieţului s-a întâmplat altceva. Arma nu avea cum să se descarce accidental, iar glonţul s-o nimerească direct în cap“, a declarat Mihai Iancu, la înmormântarea care a avut loc duminică.

Ionuţ Dinu riscă să fie condamnat la 20 de ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite