Fiul lui Puwak trebuie să înapoieze 30.000 de euro din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Puwak, fiul fostului ministru al integrării europene Hildegard Puwak, trebuie să plătească Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării

Mihai Puwak, fiul fostului ministru al integrării europene Hildegard Puwak, trebuie să plătească Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale suma de 30.000 de euro. Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri ca nefondat apelul declarat de fiul fostului ministru, împotriva unei decizii similare date de Tribunalul Bucureşti. Mihai Puwak trebuie să înapoieze personal banii, după ce societatea care a fost chemată în judecată să plătească pretenţiile, la care a fost asociat - SC MGH Super SRL -, a fost dizolvată.

Acest proces este pe rolul instanţelor de judecată de peste doi ani de zile şi a fost început de Centrul Naţional pentru Programul de Formare Profesională "Leonardo Da Vinci", care a subvenţionat cu 30.000 de euro MGH Super pentru un proiect privind "Formarea profesională a muncitorilor în domeniul restaurării în construcţii", la care trebuiau să participe 15 persoane. Reclamanta a constatat că MGH Super nu a respectat clauzele contractuale stabilite, sesizând o neconcordanţă între perioada efectivă de stagiu şi perioada contractată pentru un număr de şapte stagiari, nerespectarea acestor obligaţii fiind întărită de unele declaraţii false sau incomplete. În replică, MGH Super a susţinut că din cei 15 cursanţi, trei au încheiat stagiul mai devreme din cauza unor probleme de sănătate, ce pot fi dovedite prin acte medicale, şi că prin contract nu este stipulată răspunderea materială în cazul în care acesta nu este respectat.

Dosarul penal, aproape de rechizitoriu

Mihai Puwak este urmărit penal de procurorii DNA. El este învinuit de infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene. Acest dosar a fost redeschis în urmă cu un an de DNA, după ce PNA considera că familia Puwak a folosit corect 150.000 de euro din fondurile europene. În momentul în care fiul şi soţul lui Hildegard Puwak au accesat fondurile europene, aceasta ocupa fotoliul ministerial. PNA a verificat dacă informaţiile, conform cărora familia fostului ministru ar fi folosit în interes personal cei 150.000 de euro, în cadrul programului "Leonardo Da Vinci", sunt veridice. Numai că au decis neînceperea urmăririi penale. Imediat după instalarea lui Daniel Morar în funcţia de şef al DNA, s-a decis redeschiderea mai multor dosare, printre care şi acesta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite