Fiu de fost secretar de stat, trimis în judecată pentru tăinuire şi favorizarea infractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Cojocaru, fiul fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Mihail Cojocaru – cercetat într-un dosar de furturi de de maşini de lux- a fost trimis în judecată fiind acuzat tăinuire şi favorizarea infractorului

Tiberiu Cojocaru a fost arestat preventiv în acet dosar mai multe zile şi este acuzat de tăinuire şi furt calificat. În acelaşi dosar au mai fost arestaţi alţi patru membri ai grupării: Liviu Niculae, Ionel Paraschiv, Marin Dumitru şi Marius Florescu. Sarcina lui Cojocaru în grupul de hoţi era de a se ocupa de dezactivarea elementelor antifurt şi a GPS-ului.


Interceptări


Telefoanele lui Tiberiu Cojocaru au fost monitorizate în ultimul an pentru a stabili rolul său în cadrul grupării de hoţi. În luna martie, Cojocaru a fost sunat de unul dintre hoţi şi i-a propus să-i aducă un autoturism BMW X5,
să-i „cureţe interiorul şi să-l caute de licurici", expresii folosite pentru dezactivarea elementelor electronice antifurt si sistemelor GPS (n.r. sistem de poziţionare globală) ale autovehiculelor. Procurorii susţin că această operaţiune nu a mai avut loc, întrucât Cojocaru a fost reţinut, dar au remarcat că tânărul „manifesta în mod generic disponibilitate pentru a înlesni valorificarea unor autoturisme, acceptând că ele ar putea proveni din săvârşirea de infracţiuni".


Limbaj codificat


Într-un alt caz, privind furtul a două autoturisme BMW X5 din Ploieşti, procurorii au găsit GPS-ul unei maşini aruncat într-un şanţ din Capitală. Discuţiile telefonice ale hoţilor au fost interceptate în momentul în care aduceau autoturismele, denumite codificat „turbine", în Bucureşti.
Liviu Niculae: Atunci o să...., eu acum plec cu Ion (Ionel Paraschiv)!
Marin Dumitru: Aşa!
Liviu Niculae: Să mai aduc o turbină de la Ploieşti!
Marin Dumitru: Am înţeles!
Liviu Niculae: Şi...cum fac! Că dacă plec abia acum la Ploieşti după turbina aia...eu ştiu când dracu oi reuşi?
Marin Dumitru: Cum?
Liviu Niculae: Zic, acum plec cu el la Ploieşti după turbina ailaltă!"


Ţepuiau firme de asigurări


Membrii acestei grupări furau mașini de lux pe care le duceau la service-uri auto ale altor suspecţi, autoturismele fiind dezmembrate şi vândute pe bucăţi. Una dintre locaţii era şi service-ul lui Tiberiu Cojocaru din comuna ilfoveană Clinceni. Astfel, o maşină de 30.000 de euro putea fi vândută, pe piese, la preţul de 2.000-3.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, au existat cazuri în care propritarii autotusimelor şi-au înscenat furtul maşinii pentrua păcăli mai multe firmele de asigurări.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite