Fiscul a golit conturile judeţului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul ieşean a reţinut 8,6 milioane de lei din conturile Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, pentru un împrumut contractat de RAJAC în urmă cu 14 ani, care a fost garantat de instituţie.

Fiscul ieşean a reţinut 8,6 milioane de lei din conturile Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, pentru un împrumut contractat de RAJAC în urmă cu 14 ani, care a fost garantat de instituţie. Preşedintele CJ, Constantin Simirad (PSD) a anunţat ieri că predecesorul său Lucian Flaişer (PDL) a refuzat intenţionat să achite ratele împrumutului, iar acum penalizările calculate de BERD se ridică la suma de două milioane de euro.

"Vechea administraţie nu a plătit, iar noi acum achităm cu aproape două milioane euro mai mult, în urma penalităţilor şi dobânzilor adunate de-a lungul anilor. Voi cere un audit. Angajaţii din instituţie spun că fostul preşedinte al CJ nu a vrut să plătească. Dacă este aşa, atunci îl vom acţiona în instanţă şi vom cere daune", a declarat Constantin Simirad.

În schimb, primarul Gheorghe Nichita care a fost directorul RAJAC în perioada contractării creditului, spune că responsabilitatea plăţii ratelor revine Guvernului şi nu CJ Iaşi. "Singurul vinovat este Guvernul, care ar fi trebuit să plătească aceste rate. RAJAC şi-a câştigat în instanţă dreptul să nu plătească sumele respective", a afirmat Gheorghe Nichita.

RAJAC a încheiat, în 1994, un contract cu firma Mannesmann, care se obliga contra sumei de 24,2 milioane de mărci germane să retehnologizeze Staţia de Epurare a Iaşului. Contractul a fost modificat între timp de opt ori, iar echipamentele nu au mai fost utilizate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite