Firmele gorjene au posturi vacante, dar nu pot angaja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele gorjene au posturi vacante, dar nu pot angaja
Firmele gorjene au posturi vacante, dar nu pot angaja

Criza financiară a lăsat angajatorii fără subvenţii la încadrarea în muncă a absolvenţilor

Absolvenţii au de aşteptat dacă vor să se angajeze în această perioadă.  Reprezentanţii firmelor care vor să angajeze tineri  proaspăt ieşiţi de pe băncile unui liceu sau ale unei facultăţi nu pot beneficia de sumele promise pentru cofinanţarea salariilor acestora. 
Zeci de  angajatori stau la coadă pentru a solicita semnarea  unei convenţii cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin care statul să susţină o parte din salarii. Aceştia dispun de locuri vacante pentru şomeri şi absolvenţi dar nu pot să-i angajeze fără să primească acele subvenţii de la stat. Reprezentanţii AJOFM Gorj  au solicitat suma de bani necesară pentru plata subvenţiilor

60 de angajatori au venit să încheie convenţii


„Statul nu are bani pentru subvenţiile acordate patronilor la angajarea absolvenţilor.  Noi am cerut bani la  Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM),  însă singura speranţă este o rectificare bugetară. Sperăm ca, măcar la toamnă să putem încheia convenţii cu angajatorii“, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

La sediul Agenţiei s-au prezentat 60 de angajatori ca să încheie convenţii. Deocamdată aceştia nu pot angaja până nu vin banii de la stat.

„În iunie şi iulie nu s-au putut încheia convenţii“

„Nu pot să fac angajări pe criza asta fără să mă asigur că pot plăti salariile. Era unul dintre puţinele ajutoare pe care le primeam de la stat şi acum nici ăsta nu se mai dă“, a declarat vizibil nemulţumit, Cornel Talabă, un om de afaceri din Gorj.
Problemele sunt mai vechi după cum declară Niculescu, purtătorul de cuvânt AJOFM Gorj: „În iunie şi iulie nu s-au putut încheia convenţii din cauza lipsei de bani. Aproximativ 60 de patroni au venit la sediul nostru ca să completeze chestionarele în vederea solicitării convenţiei. În momentul de faţă se face o listă de aşteptare pentru aceste firme care doresc să încheie acte pentru subvenţionarea salariilor absolvenţilor“.  

Absolvenţii, în aşteptare

Peste 1.600 de tineri absolvenţi de anul trecut se află în evidenţele instituţiei în căutarea unui loc de muncă, dintre care 822 sunt în plată.  La acest număr se adaugă alte zeci de mii de persoane care au terminat anul acesta liceul sau facultatea.  „Nu ştiu ce voi face pentru că aş vrea să mă angajez, dar mulţi dintre angajatori nu vor fără ajutorul de la stat. O să aştept până când se pot face angajări. E o situaţie disperată, sunt mulţi tineri care nu au un serviciu“, a spus Elena Paraschiv, absolventă a unui liceu din municipiul Târgu-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite