Firmele fraţilor Micula, executate silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele fraţilor Micula, executate silit
Firmele fraţilor Micula, executate silit

Patru dintre firmele magnaţilor bihoreni înregistrează datorii de aproape 25 de milioane de euro. Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cele patru firme au intrat în executare silită.

Potrivit datelor existente pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, datoriile a patru dintre firmele magnaţilor bihoreni au ajuns la aproape 25 de milioane de euro (105 de milioane de lei).
Tot din aceeaşi sursă reiese că statul a demarat procedura de executare silită în cazul firmelor European Drinks, European Food, Transilvania General Import - Export şi Scandic Distilleries.

Datorii către stat

Firma European Drinks, cea care produce apa minerală Izvorul Minunilor şi băuturile răcoritoare sub marca Frutti Fresh sau Fruttia Nectar, figurează cu datorii către bugetul de stat de 10.251.479 de lei. Se adaugă datoriile la bugetul pentru asigurările de şomaj de 8.905 lei, la bugetul asigurărilor de sănătate  de 693.913 lei, iar la bugetul asigurărilor sociale de 226.164 de lei.
European Food, firma care produce napolitanele Naty, pastele Mondo di Pasta, sau pastele de roşii şi sosurile marca Regal, are datorii de 36.354.211 lei către bugetul de stat, 4.716.792 de lei către bugetul asigurărilor sociale, 1.681.846 de lei către bugetul asigurărilor de sănătate şi 194.847 de lei către cel de şomaj.
A treia firmă a fraţilor Ioan şi Viorel Micula, care figurează cu datorii mari către stat este Scandic Distilleries, producător de băuturi spirtoase. Datoriile către bugetul de stat, în cazul Scandic, sunt de 16.227.081 de lei către bugetul asigurărilor de sănătate, 13.357.961 de lei către bugetul asigurărilor sociale de stat 1.357.087 de lei, iar către bugetul asigurărilor de şomaj 75.502 lei. Firma Transilvania General Import-Export, cea care se ocupă de distribuţia produselor, are datorii la bugetul de stat de 23.990.347 de lei.

Îşi permit să plătească

Viorel Micula, directorul grupului de firme, a declarat ieri pentru Adevărul că firmele nu sunt în pericol. „Suntem în discuţii cu ei. Le plătim lună de lună obligaţiile”, a spus Viorel Micula. „La cifra de afaceri pe care o avem, nu este niciun pericol pentru că firmele o să poată plăti aceste datorii. Nu se pune problema executării silite”, a completat Micula. El a spus că firmele sunt capabile să-şi gestioneze aceste probleme.
La începutul acestui an, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că fraţii Micula au anunţat 67 de disponibilizări la fabrica de PET-uri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite