Firmele din Bacău, invitate la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, Direcţia de Finanţe Publice Bacău este nevoită să atragă în repetate rânduri atenţia agenţilor economici să nu întârzie cu depunerea documentelor contabile. Cu toate

În fiecare an, Direcţia de Finanţe Publice Bacău este nevoită să atragă în repetate rânduri atenţia agenţilor economici să nu întârzie cu depunerea documentelor contabile.
Cu toate acestea, de fiecare dată, Finanţele ajung să aplice amenzi usturătoare şi nu este exclus ca acest lucru să se întâmple şi în perioada următoare. Agenţii economici din Bacău întârzie, deocamdată, depunerea raportărilor contabile pentru prima jumătate a anului. Firmele mai au timp până la sfârşitul lunii viitoare să aducă la Finanţe bilanţul, contul de profit şi pierdere şi datele informative despre societate. Firmele care nu aduc la timp aceste documente riscă amenzi de la 1.000 la 4.500 RON, în funcţie de durata întârzierii, sancţiuni pe care le suportă angajaţii care se fac vinovaţi de neîntocmirea sau nedepunerea actelor la Finanţe. Contul de profit şi pierdere trebuie să conţină veniturile realizate, cifra de afaceri netă şi cheltuielile cuprinse în balanţa de verificare. Agenţii economici pot obţine formularele în format electronic de la Administraţia Finanţelor Publice sau îl pot descărca de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, www.mfinante.ro. Documentele trebuie să fie depuse la Finanţe pe o dischetă, însoţită de raportările contabile listate, semnate şi ştampilate de administratorul unităţii şi conducătorul departamentului financiar-contabil. Persoanele juridice care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până pe 30 iunie 2006 nu întocmesc raportări contabile, ci numai o declaraţie pe proprie răspundere, în care să fie precizate denumirea completă, adresa şi numărul de telefon, numărul din Registrul Comerţului, codul unic de înregistrare şi capitalul social. Firmele în curs de lichidare vor depune acelaşi tip de declaraţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite