Firmă de salvamari, ignorată la plăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Callatis Club Nautic SRL, societate care în 2002 a câştigat asigurarea serviciului de salvamari în zona de sud a litoralului, a rămas în afara statului de plată la finalul sezonului estival

Callatis Club Nautic SRL, societate care în 2002 a câştigat asigurarea serviciului de salvamari în zona de sud a litoralului, a rămas în afara statului de plată la finalul sezonului estival 2008.

Firma nu şi-a primit nici până în ziua de azi drepturile băneşti, deşi salvamarii nu au părăsit plajele în perioada 1 mai - 15 septembrie 2008 şi au vegheat la siguranţa turiştilor.

Cei 65 de angajaţi au primit salariile din banii firmei, în total 600.000 de lei, sumă care nu a fost recuperată de la Primăria Mangalia.

Societate respinsă la licitaţie

Problemele au început încă din 2007, odată cu trecerea responsabilităţii asigurării serviciului de salvamari la primării.

Anul trecut, Primăria Mangalia a întârziat încheierea unui act adiţional la contractul iniţial al Callatis Club şi, cu toate acestea, managerul firmei, George Lipoveanu, şi-a trimis cei 65 de salvamari pe plaje.

Gestul nu l-a impresionat pe primarul Mihai Claudiu Tusac, care, în august, a organizat o licitaţie la care a participat şi Callatis Club, dar care a fost câştigată de Asociaţia Operatorilor de Plajă Litoral.

Câştigătorii licitaţiei nu au ieşit pe plaje, serviciul fiind continuat de salvamarii lui Lipoveanu. Paradoxal, banii s-au dus la câştigătorul licitaţiei.

Edilul Tusac ne-a declarat că „există o comisie care se ocupă de organizarea licitaţiei pentru salvamari şi câştigătorul licitaţiei şi-a primit banii”. „Dacă a fost nemulţumit de licitaţie trebuia să facă o contestaţie în termenul legal. Oricum, eu nu ştiu cine este acest Lipoveanu“, a precizat Tusac.

Reprezentantul Asociaţiei Operatorilor de Plajă din Sudul Litoralului, Vasile Drăgan, a recunoscut faptul că lipsa de experienţă i-a ţinut pe salvamarii asociaţiei departe de plaje şi ne-a declarat că îi este cunoscută situaţia prin care trece Lipoveanu. „Chiar mi-a propus să trec pe la el să văd cu ce îl pot ajuta, dar mai multe nu aş putea să vă spun“, a declarat Drăgan.

image

Dacă a fost nemulţumit de licitaţie (Lipoveanu, n.r.), trebuia să facă o contestaţie în termenul legal

image


Mihai Claudiu Tusac
primar Mangalia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite