Firma Nokia blochează un sindicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Cluj a admis ieri recursul companiei Nokia, cu sediul la Jucu, care a contestat în instanţă reprezentativitatea sindicatului constituit sub umbrela Cartel Alfa. Reprezentanţii Nokia au

Tribunalul Cluj a admis ieri recursul companiei Nokia, cu sediul la Jucu, care a contestat în instanţă reprezentativitatea sindicatului constituit sub umbrela Cartel Alfa. Reprezentanţii Nokia au susţinut că membrii Sindicatului „Metal Electro IT” nu pot fi reprezentativi, deoarece nu fac parte dintr-o singură firmă.

Sindicatul aflat sub tutela Cartel Alfa fusese constituit în luna iunie a acestui an, din membri de sindicat de la mai multe firme de profil, iar la începutul lunii septembrie fusese recunoscut de către Judecătoria Cluj, ca sindicat reprezentativ al salariaţilor de la Nokia România.

Grigore Pop, preşedintele confederaţiei Cartel Alfa ne-a declarat că este surprins de decizia instanţei, având în vedere că legislaţia românească recunoaşte sindicatele afiliate la o confederaţie. Pop suspectează faptul că Nokia ar favoriza un sindicat concurent, înfiinţat ulterior în fabrică, în procedură de urgenţă. „Noi vom merge oricum la negocierile pentru contractul colectiv de muncă”, ne-a declarat Grigore Pop.

Un salariat de la Nokia câştigă 835 de lei lunar, plus bonuri de masă în valoare de 200 de lei. „Ar fi de negociat cuantumul salariului, orele de muncă, pauzele şi salariile compensatorii în caz de concedieri colective”, ne-a mai spus Pop.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite