Finanţele din Galaţi raportează încasări fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Galaţi este acuzat că, printr-un artificiu procedural, a raportat ministerului de resort încasări fictive de ordinul milioanelor de euro (cel

Şeful Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Galaţi este acuzat că, printr-un artificiu procedural, a raportat ministerului de resort încasări fictive de ordinul milioanelor de euro (cel puţin o sută de miliarde de lei vechi).

Pe scurt, banii erau viraţi Fiscului gălăţean sub formă de contribuţii la buget de către mai mulţi contribuabili protejaţi ai şefului DGFP, iar acesta, la rândul său, raporta mai sus realizarea cu peste 100% a planului de colectări fiscale; după câteva zile, însă, sumele erau returnate firmelor contribuabile, pe motiv că au fost „virate greşit“, după cum ne-au dezvăluit surse locale.

„Au fost cereri de restituire, în special reprezentând TVA lunară, în care se invocă faptul că plata respectivă era eronată, cereri care s-au aprobat pe bandă rulantă“, afirmă sursele noastre.

Printre cele 28 de companii care au contribuit astfel la raportarea fictivă a colectării de taxe se regăsesc nume sonore, cel puţin în plan local, cum ar fi CFR Galaţi, Port Bazinul Nou şi Docuri SA, Baurom Construct Menarom, Metal Grup sau Confort SA.

Potrivit unui document furnizat de aceleaşi surse, există şi sesizări privind aceste împrejurări la nivelul Ministerului Finanţelor, Parchetului General şi DNA, dar se pare că autorităţile centrale încă nu au luat nicio măsură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite