Pogea: angajaţii de la Finanţe vor avea prime de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea: angajaţii de la Finanţe vor avea prime de vacanţă
Pogea: angajaţii de la Finanţe vor avea prime de vacanţă

Ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat astăzi că angajaţii instituţiei pe care o conduce vor avea prime de vacanţă şi a admis că acestea reprezintă "o sumă mare", dar a precizat că sunt acordate prin lege pentru toţi salariaţii din sistemul public.

"13,3 milioane de euro pare o cifră mare, şi aşa si este, dar repartizată la 33.000 de persoane pentru toţi angajaţii MFP - asta însemnând cele 42 de judeţe, Administraţia Naţională a Vămilor, Garda Financiară, Comisia Naţională de Prognoză - înseamnă un salariu, iar media, dacă faceţi împărţirea, este în jur de 380 - 390 (euro)", a spus Pogea, citat de NewsIn.

"Categoric este o sumă mare, aceasta este o sumă stipulată prin lege, pentru toţi angajaţii, şi MFP nu face notă distinctă de acest lucru", a adăugat el.

Potrivit datelor prevăzute în bugetul propriu al Ministerului Finanţelor, prezentate luni de NewsIn, Finanţele şi-au programat pentru acest an 1,07 miliarde lei pentru cheltuieli de personal, din care 55,6 milioane lei (13,3 milioane euro, la cursul actual) pentru prime de vacanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite