Harghita: Măşti de protecţie pentru angajaţii din Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Harghita a achiziţionat măşti de protecţie pentru toţi angajaţii unităţilor teritoriale din judeţ, pentru a le proteja împotriva virusului A H1N1.

Directorul coordonator al DGFP Harghita, Niga Nicolae a declarat luni, pentru NewsIn, că a considarat necesară achiziţionarea unor măşti de protecţie pentru angajaţii unităţilor teritoriale şi pentru angajaţii Trezorăriei, având în vedere că personalul acestor unităţi fiscale intră în contact cu foarte multă lume, iar riscul de a fi contaminaţi cu virusul A/H1N1 este mare.

Potrivit şefului Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, numărul persoanelor contaminate cu gripa nouă a ajuns în Harghita la 24, iar două licee şi-a sistat activitatea didactică pentru această săptămână. „A fost suspendată activitatea didactică în două licee din Miercurea Ciuc, fiind vorba despre Colegiul Naţional Octavian Goga şi Liceul Teoretic Marton Aron, însă, având în vedere că în aceeaşi locaţie cu liceul Marton Aron funcţionează şi Liceul Teologic Romano-Catolic „Segito Maria” şi o grădiniţă, sunt închise şi acestea”, a declarat luni Cornelia Miron.

Epidemiologul a mai afirmat că, în viitorul apropiat, vor fi achiziţionate materiale sanitare, măşti, mănuşi şi halate din bani alocaţi de la Ministerul Sănătăţii, care vor fi împărţite în unităţile de învăţământ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite