Filmul unui atac interlop. Răzbunare şi crimă pentru supremaţia mafiei nemţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Dumitru Mironescu, zis «Puiu»
Ioan Dumitru Mironescu, zis «Puiu»

Ancheta în cazul tentativei de omor a interlopului Dumitru „Puiu” Mironescu, din data de 14 februarie 2011, a relevat modul în care duşmanii acestuia s-au organizat pentru a face atentatul perfect.

Liderul agresorilor Adrian Botez-Marin, zis „Ţâţă”- cunoscut în lumea crimei organizate din Bacău şi cei şapte locotenţi ai săi - Constantin Manea, Cătălin Rusu, Romeo Zîmbrean- Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Păvălucă, Constantin Crăciun şi Claudiu Păvălucă, au fost trimişi săptămâna trecută în judecată, fiind acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi tentativă de omor.

Onoare şi bani pentru interlopi

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău Felix-Oliver Bănilă, arată, în rechizitoriul prin care i-a trimis în judecată pe cei opt agresori,  că „Ţâţă” a vrut să-i ia viaţa lui Mironescu „animat fiind de dorinţa de a prinde şi deţine supremaţia lumii interlope nemţene”. Un alt motiv ar fi răzbunarea, după ce gruparea lui Mironescu a incendiat localul Paris Cafe, deţinut de Oana Vicol, prietenă cu „Ţâţă”. Ultimul motiv al crimei: „interesul material”, deoarece pe capul lui Mironescu un clan advers a pus o recompensă.

„Te pooop” pentru tentativa de crimă

Procurorii au interceptat mai multe schimburi de e-mailuri, între Oana Vicol şi „Ţâţă”, imediat după atacul asupra lui Mironescu. „Mulţumesccccccccccccccccccccccccccc!!! Te poop...ai grijă de tine”, i-a scris Oana Vicol, la o zi după atentat.

„Ţâţă” îi explică despre contractul pe care l-a făcut  pentru a organiza uciderea. „Mai avem puţină treabă să termin cu contractul...e nasol când scapi un contract, dar e naşpa că din anumite prob (n.r. probleme) îl scapi... asta-i viaţa poate pe viitor ne ajută Dumnezeu şi pe noi <<pup şi stai liniştită că o să fie bine. pop>>”, i-a răspuns interlopul.
Procurorul mai arată că în presă s-a scris că familia Mararu (n.r. Gheorghe Mararu a fost ucis la 4 noiembrie 2010 de Cristian Chilat, prieten cu Puiu Mironescu) ar fi pus o recompensă pe capul duşmanilor, vehiculânu-se sume între 300.000 de euro şi un milion de euro. De altfel, Mironescu era considerat de familia Mararu ca fiind autorul moral al omorului.

Recompense: bani, case şi maşini

Anchetatorii suţin că „Ţâţă” i-a cooptat pe cei şapte  prin recompense băneşti, imobile şi autoturisme „pe care altfel nu şi le puteau permite”. „Ţâţă” avea avantajul că era şeful unei grupări de crimă organizată care acţiona cu precădere în Occident, şi avea bani la dispoziţie. El a ţinut o şedinţă de pregătire a loviturii la data de 12 febrruarie 2011, într-o pensiune din localitatea băcăuana Girov.


Şapte telefoane marca Nokia cu lanternă şi şapte cartele telefonice au fost cumpărate special pentru această operaţiune. Ele au fost a activate atunci si imediat după atacul asupra lui Mironescu au fost distruse, împreună cu telefoanele. La întâlnire s-a stabilit ca unul dintre ei, Constantin Manea să-l urmărească pe Mironescu pe drumul de întoarcere de la Bucureşti. Claudiu Păvălucă a primit ordinul de a opri autoturismul acestuia. Pentru a pune în aplicare planul, Păvălucă a luat un autotusim marca BMW şi a lovit frontal, în trafic, maşina lui Mironescu.

Unul dintre agresori a fost prins în momentul atacului

După impact, ceilalţi inculpaţi, Cătălin Rusu, Valentin Păvălucă, Constantin Vrăciun, Vasile Stoleru şi Romeo Zîmbrean- Sbranca, înarmaţi cu bâte şi cu răngi au sărit pe Mironescu. Loviturile au vizat în special zona capului. Agresiunea a durat mai multe minute, până când a interevnit un martor şi au venit poliţiştii.  Unul dintre agresori, Claudiu Păvălucă a fost prins la faţa locului.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite