Filmul tentativei de suicid a lui Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier, la scurt timp după tentativa de sinucidere
Fostul premier, la scurt timp după tentativa de sinucidere

Procurorii au reuşit să întocmească întregul tablou al scenei din biblioteca fostului premier în momentul în care a încercat să-şi pună capăt zilelor, în 20 iunie.

Adrian Năstase spune că şi-a pregătit arma până să ajungă poliţiştii în casa lui. „Familia mi-a făcut bagajele, iar în timpul în care poliţiştii au urcat la locuinţa unde domiciliez, am luat revolverul din încăperea de păstrare a armamentului pe care l-am introdus în buzunarul stâng al pantalonilor cu care eram îmbrăcat", susţine Năstase.

Ofiţerul Nicolae Costea a fost cel care l-a însoţit pe Năstase în încăperea de unde condamnatul şi-a ales nişte cărţi. Acesta povesteşte ce l-a făcut să se repeadă spre Adrian Năstase. „După ce s-a aşezat pe fotoliu, m-a invitat şi pe mine să iau loc pe fotoliul alăturat. În acel moment, a afirmat: «Îmi cer scuze că vei fi implicat într-un eveniment deosebit». Auzind această afirmaţie, m-am alarmat şi mă gândeam ce dorea să spună, ori ce dorea să facă.  (...) Am văzut în mâna acestuia un revolver. Realizând ceea ce doreşte să facă, m-am repezit asupra mâinii în care ţinea arma pentru a-l dezarma".

Năstase: „Am simţit o arsură puternică"

Năstase a descris detaliat scena din bibliotecă. „Când a văzut arma, poliţistul s-a repezit spre mine şi mi-a prins mâna cu care ţineam arma. Au urmat momente în care ne-am luptat în încercarea de a-mi duce la bun sfârşit hotărârea suicidală, iar poliţistul încercând să-mi ia arma din mână. La un moment dat, am căzut pe jos, eu reuşind să ţin arma în mâna stângă. Atunci am apucat să armez revolverul prin tragerea cocoşului spre spate. Fiind pregătit pentru tragere, în timp ce mă luptam cu poliţistul să scap şi să nu-l rănesc, mi-am îndreptat revolverul spre zona capului şi am apăsat pe trăgaci. Menţionez că mâna era întinsă şi ţineam arma în sens invers spre mine. După ce am tras, am simţit o arsură puternică în zona gâtului, iar în clipele imediat următoare am fost dezarmat de poliţist, care mi-a pus cătuşele, dar mi le-a dat jos la sosirea echipei medicale", a afirmat Năstase.

Achitat în dosarul „tamara"

Adrian Năstase a fost achitat ieri definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Mătuşa Tamara". Completul de cinci judecători a menţinut hotărârea iniţială a primului complet de la aceeaşi instanţă. Ieri, procurorii au cerut o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar avocaţii au pledat din nou pentru achitare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite