Filme în cascadă la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei festivaluri de film au loc simultan în oraşul de sub Dealul Feleacului. „Săptămâna Filmului European”, „Serile Filmului Gay” şi proiecţiile de documentare de la Transilvania Jazz Festival au loc în aceste zile la Cluj.

Festivalul de film „Săptămâna Filmului European”, desfăşurat la Casa Municipală de Cultură, se desfăşoară zilnic de la ora 18.30. Evenimentul a fost organizat pentru a marca zece ani de activitate cinematografică în cadrul Casei Municipale de Cultură.„Evenimentul are ca scop promovarea filmelor din Europa.

Am ales filmele care mi s-au părut cele mai interesante, unele din ele fiind considerate adevărate capodopere. În toţi aceşti ani am organizat multe activităţi cinematografice printre care aş aminti Zilele filmului maghiar, Zilele filmului italian, Săptămâna filmului finlandez sau Gala filmului Polonez”, ne-a declarat Ucu Bodiceanu, coordonator de programe al Casei Municipale de Cultură.

În paralel, cea de-a cincea ediţie a festivalului „Serile Filmului Gay” se va desfăşura în perioada 13 - 19 octombrie la Casa Tranzit sub motto-ul „Aceiaşi oameni. Aceleaşi idealuri. Doar în aparenţă diferiţi”, zilnic de la ora 17.00.

Organizatorii festivalului doresc ca acesta să reprezinte un prilej pentru cunoaşterea şi înţelegerea comunităţii şi a problematicii acesteia de către societatea românească. „Festivalul nu ne este adresat nouă, ci în primul rând societăţii civile, pentru a intra în contactat cu noi şi cu problemele noastre prin intermediul artei”, a explicat Lucian Dunăreanu, directorul executiv al asociaţiei Be An Angel România, asociaţie care militează pentru drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) .

Film pe ritmuri de jazz

Cel de-al treilea eveniment cinematografic este organizat în cadrul Transilvania Jazz Festival. Cinefilii clujeni vor putea viziona la Sala Europa a Casei de Cultură a Studenţilor mai multe documentare cu tematică muzicală.

Proiectul se doreşte a fi unul de educare şi informare a publicului iubitor al muzicii jazz: „Dorim să oferim clujenilor cât mai multe informaţii  şi a-i pune în contact cu marile personaje şi festivaluri muzicale”, ne-a declarat Simona Hodos. Intrarea la toate cele trei evenimente este gratuită.

Recomandări „Adevărul”

În cadrul „Săptămânii Filmului European” puteţi urmări azi de la 18.30 pelicula românească „Reconstituiurea”, un film din 1968, regizat de Lucian Pintilie, considerat una dintre cele mai bune producţii cinematografice din România.

Unul dintre cele mai interesante documentare care vor fi proiectate în cadrul Transilvania Jazz Festival duminică, 18 octombrie de la ora 16.00, este „Ladies and Gentlemen, Mr. Leonard Cohen”, care prezintă o altă faţă a celebrului artist, din perioada când era scriitor şi nu devenise cunoscut ca artist.

Producţia americană „East Side Story” va fi proiectată sâmbătă de la ora 18.00, în cadrul „Serilor Filmelor Gay”. Filmul tratează modul în care nişte tineri gay îşi fac publică orientarea sexuală, dar şi preconcepţiile cu care aceştia se confruntă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite