Filmatul la Sighişoara, pe bază de taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea Cetăţii Medievale Sighişoara de către marile companii producătoare de filme ca decor pentru producţiile lor se va face, începând de ieri, numai contra cost. Având în vedere că

Folosirea Cetăţii Medievale Sighişoara de către marile companii producătoare de filme ca decor pentru producţiile lor se va face, începând de ieri, numai contra cost.

Având în vedere că cetatea este înscrisă în patrimoniul cultural naţional ca monument istoric, primăria oraşului a luat, ieri, mai multe măsuri ca, în cazul filmărilor profesionale cu amenajări sau decor, să nu se deterioreze în niciun fel cetatea, clădirile sau străzile.

500 de lei pe zi pentru filmare

În primul rând, solicitarea autorizării de filmare va fi analizată de o comisie specială numită de municipalitate. Primăria a stabilit, totodată, mai multe taxe de filmare. Astfel, taxa pentru filmări profesionale fără amenajări este de 500 de lei pe zi şi de 2.000 de lei pe zi pentru filmări cu amenajări sau decoruri.

La aceste taxe se adaugă cea pentru terenul ocupat cu decoruri, amenajări, tehnica de filmare, echipamente sau autovehicule.Totodată, se mai depun sume stabilite prin hotărâre de consiliu local, pentru garanţia de bună execuţie şi este necesar avizul serviciilor implicate din cadrul primăriei, ca de exemplu încheierea unui contract de salubritate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite