Film după scenariul unui clujean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Giurgiu, fondatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, semnează regia unui scurtmetraj al cărui scenariu este scris de un tânăr clujean. Scenariul de scurtmetraj a câştigat

Tudor Giurgiu, fondatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, semnează regia unui scurtmetraj al cărui scenariu este scris de un tânăr clujean. Scenariul de scurtmetraj a câştigat concursul Centrului Naţional de Cinematografie şi a fost scris de clujeanul Doru Lupeanu.

Povestea din „Superman, Spiderman sau Batman” l-a cucerit pe fondatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, care, imediat după ce l-a citit, s-a decis să regizeze filmul.

Deşi, „Superman, Spiderman sau Batman” este al doilea scenariu al clujeanului, acesta a surclasat lucrarea câştigătorului Palme d’Or, Cristian Mungiu, care a obţinut locul patru în concurs. Centrul Naţional de Cinematografie va cofinanţa producţia cu 155.000 de lei.

Doru Lupeanu a debutat în 2008, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania cu scurtmetrajul „Fatza galbenă care râde”. Surpriza este cu atât mai mare cu cât Doru Lupeanu, în vârstă de 31 de ani, nu are studii de specialitate. El a fost jurnalist, iar în prezent este director de marketing la agenţia imobiliară Grup de Lux.

Scenariul are 10 pagini şi a fost scris într-o singură zi. „Povestea este legată de inocenţa copilăriei, cum cei mici văd soluţii majore la probleme foarte simple. Este mai degrabă o dramă”, a dezvăluit Lupeanu. Filmul va fi gata anul viitor şi va costa 400.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite