Cel puţin 14 morţi în Filipine în urma taifunului Mirinae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 14 morţi în Filipine în urma taifunului Mirinae
Cel puţin 14 morţi în Filipine în urma taifunului Mirinae

Cel puţin 14 persoane au murit şi patru au fost date dispărute după ce taifunul Mirinae a măturat Filipinele, potrivit Consiliului Naţional de Coordonare a Dezastrelor, anunţă CNN.

Mirinae este al patrulea taifun care afectează arhipeleagul filipinez în acestă lună. Taifunul a slăbit din intensitate astăzi fiind retrogradat la categoria de furtună tropicală.

Potrivit autorităţilor de la Manilla, circa 13.00 de persoane au fost afectate de vântul puternic ,ploile abundente şi inundaţiile care au însoţit taifunul.

Primul taifun care a afectat arhipeleagul filipinez în acest sezon a fost Ketsana. Acesta a lovit coastele filipineze în septembrie şi a cauzat cele mai puternice inindaţii din ultimii 40 de ani inundând 80% din capitala Manilla şi provocând moartea a peste 420 de persoane.

În timp ce autorităţile se luptau cu dezastrul, un nou taifun a lovit arhipeleagul pe 3 octombrie. Parma a distrus 55.000 de case şi a ucis peste 430 de persoane. Arhipeleagul filipinez, care are peste 7.000 de insule, a mai fost lovit de un al treilea taifun săptămâna trecută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite