Filiera permiselor din Cluj funcţiona la fel ca „fabrica“ din Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filiera permiselor din Cluj funcţiona la fel  ca „fabrica“ din Argeş
Filiera permiselor din Cluj funcţiona la fel ca „fabrica“ din Argeş

Adevărul prezintă astăzi încă o serie de nume de pe „lista neagră” din dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş (vezi sfârşitul articolului).Procurorii anticorupţie au audiat până acum aproximativ 20 de persoane. Un agent de poliţie, patronul unei şcoli de şoferi şi un instructor auto au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore.

Procurorii anticorupţie, veniţi la Cluj-Napoca să conducă ancheta în cazul „fabricii de permise”, au audiat până acum aproximativ 20 de persoane, inclusiv comisarul-şef Ovidiu Vaiş, fostul şef al Biroului Examinări din cadrul Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Cluj.

Ieri, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, agentul de poliţie Daniela Popuţa, cercetată pentru luare de mită, Cornel Ilea, proprietarul şcolii de şoferi „Ilea“, precum şi instructorul auto Iacob Abrudan, ambii find acuzaţi de trafic de influenţă.

Cei trei au fost prezentaţi, ieri, cu propunere de arest preventiv la Tribunalul Cluj. Procurorii anticorupţie continuă audierile în acest caz, după ce ancheta a continuat toată noaptea de marţi spre miercuri.

Pe lângă cele trei persoane reţinute, procurorii au mai pus sub acuzare trei poliţişti, pe comisarul-şef Ovidiu Vaiş, agentul şef principal Ioan Costin şi subinspectorul Lazăr Chira, acuzaţi de luare de mită, şi alţi doi instructor auto, pentru traffic de influenţă.

Conform anchetatorilor cei care doreau să obţină un carnet de conducere fără a da niciun examen plăteau între 1.000 şi 5.000 de euro

Filiera permiselor ilegale din Cluj este asemănătoare cu aceea din Argeş, legătura dintre poliţiştii examinatori şi „clienţi” fiind asigurată tot de patroni şi angajaţi ai şcolilor de şoferi.

Cercetat după ce s-a pensionat

Printre persoanele vizate de anchetă se numără, pe lângă Ovidiu Vaiş, şi agentul-şef principal Ioan Costin.

Avocata celor doi a declarat că aceştia nu au primit, deocamdată, mandat de reţinere, însă a confirmat că sunt cercetaţi pentru luare de mită. Vaiş îşi depusese cererea de pensionare cu puţin timp în urmă. 

Începând de ieri-dimineaţă, serviciul permise Cluj funcţionează normal, după ce, marţi, a fost închis toată ziua. 

Citiţi mâine în „Adevărul“! În ediţia de mâine vom continua publicarea listei de la litera „S”.


Lista VIP-urilor: Piedone, Vali Vijelie şi Ropotan

Curtea de Apel Târgu Mureş „găzduieşte”, astăzi, un nou termen din procesul privind obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere în Argeş.

Anchetatorii susţin că peste 2800 de persoane şi-ar fi făcut mutaţie în Argeş pentru a susţine examen auto în acest judeţ.

Conform DNA, persoanele implicate în „vânzarea” de permise de conducere percepea taxe cuprinse între câteva milioane de lei vechi şi câteva mii de euro – în cazul în  care candidaţii erau analfabeţi sau aveau diferite handicapuri.

În această cauză au fost arestate 22 de persoane, printre care şi şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Argeş, comisarul şef Gheorghe Vlăsceanu, şi adjunctul acestuia comisarul şef Vasile Voinea.

De altfel, persoanelor care au obţinut permise în Argeş, în perioada 1 ianuarie 2006 – 13 iunie 2008, li se vor suspenda permisele auto, urmând a fi anulate de judecători în cazul în care se stabileşte că acestea au fost obţinute prin săvârşirea unor fapte de corupţie.

Ziarul „Adevărul” continuă astăzi să publice lista cu numele persoanelor cărora li se vor suspenda permisele de conducere. 


image

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al sectorului 4 din Capitală, a obţinut permisul în Argeş în data de 22 octombrie 2007.



image

Cunoscutul manelist Vali Vijelie, pe numele său real Valentin Rusu, şi-a luat permisul tot în Argeş, în data de 17 martie 2008.





Iată continuarea listelor cu numele celor care au obţinut  permise în Argeş în perioada 2006-2008

Lista permiselor auto eliberate în Argeş - litera N (continuare)

Lista permiselor auto eliberate în Argeş - litera O

Lista permiselor auto eliberate în Argeş - litera P

Lista permiselor auto eliberate în Argeş - litera R

Lista permiselor auto eliberate în Argeş - litera S

Listele cu numele aflate până la litera N au fost publicate în ultimele două ediţii ale ziarului Adevărul. Iată articolele care conţin aceste liste:

Lista şoferilor din „cuibul şpăgarilor“ argeşeni

Mafia permiselor se extinde şi la Cluj










Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite