Filatura de Bumbac, obligată să acorde concediile restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filatura de Bumbac, obligată să acorde concediile restante
Filatura de Bumbac, obligată să acorde concediile restante

Filatura de Bumbac din Abrud va acorda angajatelor concediile şi indemnizaţiile restante pe ultimii doi ani.

Aceasta este rezultatul anchetei realizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba (ITM), după ce săptămâna tecută, Mihaela Truţă, şefa de personal de la Filatura de Bumbac, s-a sinucis din cauza stresului de la slujbă. Decizia a fost făcută publică ieri.

De asemenea, ITM Alba a pus la dispoziţie un plan de măsuri care să reglementeze urgent situaţia angajaţilor firmei. Banii ce au fost reţinuţi din salarii cu titlul de „diminuări de acord“, în intervalul ianuarie-iulie, vor fi restituiţi. O practică a şefilor de la Filatură era scădearea salariului cu până la 50% pentru neîndeplinirea unor norme de muncă stabilite aleatoriu. 

Mai mult, societatea este obligată să achite toate indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă conform certificatelor medicale existente.

Atât reţinerile salariale cât şi indemnizaţiile pentru concediile medicale vor trebui plătite de către conducerea Filaturii de Bumbac Abrud cel târziu până la 23 noiembrie. 

„Pentru a rămâne în continuare în filatură, Fabio Milani, directorul executiv al firmei, şi Brigida Guarise, care coordona activitatea în fabrică, vor trebui să aibă încheiate contracte individuale de muncă care să specifice clar atribuţiile lor”, a precizat Dorel Fiţ, directorul ITM Alba. Acesta a specificat că nu vor mai fi admise reţineri salariale decât în baza unui acord de normare a muncii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite