Fiii risipitori au fost găsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HAPPY END: Copiii daţi dispăruţi ieri, după ce au fugit de acasă cu maşina părinţilor, au ajuns la Poliţie

Cei doi fugari sunt din localitatea timişeană Tomnatic. Băieţii au luat cu ei tot ce au apucat: bani, haine, un calculator şi telefoanele părinţilor

Poliţiştii din toată ţara au intrat ieri în alertă, după ce două familii din localitatea timişeană Tomnatic au anunţat dispariţia copiilor de 13, respectiv 14 ani. Băiatul de 13 ani, Cristian Bâcâin, a plecat cu maşina părinţilor. Mama şi tatăl acestuia s-au întors acasă ieri dimineaţă, în jurul orei 03.00 de la un botez şi nu l-au găsit pe băiat. Au văzut că lipseşte maşina şi s-au alarmat imediat. În câteva minute au aflat că lipseşte şi copilul vecinilor, Adrian Kovacs, de 14 ani. Micii fugari au planificat totul încă din vară, iar acum au prins momentul potrivit. Bâcâin a ticsit maşina cu haine, un calculator, mai multe perechi de pantofi, două valize şi un bidon cu motorină. Acesta a mai luat de acasă peste 4.000 de lei. Poliţiştii timişeni au dat minorii în urmărire generală pe ţară. Fugarii au fost găsiţi aseară, în jurul orei 20.30, în Timişoara. „Poliţia a fost anunţată de un cetăţean care a văzut maşina lor în Calea Girocului, iar agenţii i-au identificat imediat”, a spus, astăzi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Marinela Apostolache.

A învăţat să conducă din auzite
Tatăl lui Bâcâin a venit imediat să îl ia pe acesta de la Poliţia Timişoara, Secţia 2. Luat la întrebări de ziarişti, băiatul care a pus la cale totul, a spus că a vrut să îşi ia câmpii, la propriu. „Am vrut să mă duc la Reşiţa, să stau pe câmp, pentru că i-am supărat pe părinţii mei cu şcoala. L-am luat şi pe prietenul meu ca să nu fiu singur”, a spus Cristian Bâcâin. Minorul a vrut să ajungă la Reşiţa pentru că ştia traseul, mergând des cu tatăl său legumicultor, la piaţă cu zarzavaturi. În aceste ieşiri a învăţat şi să conducă. „Fiind singurul meu fiu am vrut să îl învăţ de toate şi i-am zis: «Tata, la semnul acesta trebuie să faci aşa, la liniile ferate trebuie să opreşti» şi el, în doi ani de când mergem, astea le-a ţinut minte”, a explicat tatăl, Ştefan Bâcâin. 

Vrea să se facă poliţist, când creşte mare
Pentru tatăl băiatului fugar, escapada fiului său nu a fost decât un semnal de alarmă care l-a făcut să realizeze cât de uşor poate să îl piardă. „La şcoală, i-am zis mamei lui să nu îl acopere cu nimic, să ştim tot. Nu i-am spus decât să înveţe. Nu o să îl pedepsesc. O să îl iubesc mai mult”, a spus tatăl cu lacrimi în ochi, în timp ce îşi pupa fiul pe obraz. Copilul, cu lacrimi în ochi şi el, a promis că o să înveţe pentru a-şi face un viitor. „O să învăţ mai mult. Vreau să mă fac poliţist, să învăţ copiii să nu facă ce am făcut eu”, a spus băiatul. Acesta nu poate răspunde penal, din cauza vârstei.

Strategie
Poliţiştii spun că fugarii au planificat totul şi au luat cu ei inclusiv o periuţă de dinţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite