Fiecare familie va avea dosar de plată socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare familie va avea dosar de plată socială
Fiecare familie va avea dosar de plată socială

Alocaţiile şi indemnizaţiile sociale vor fi cumulate şi vor fi achitate în aceeaşi dată. Familiile care beneficiază de diferite alocaţii şi indemnizaţii, vor primi toţi banii într-o singură plată, prin Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Alba.

 Plata cumulată a acestor indemnizaţii sociale este posibilă din acestă lună prin implementarea noului program informatic. Programul SAFIR concepe un dosar pentru fiecare familie şi ia în consideraţie toate plăţile către membrii aceleiaşi familii, chiar dacă sunt majori sau minori.
Programul electronic SAFIR a fost introdus la mijlocul lunii iunie, iar primele plăţi au început să fie deja făcute. „Unul dintre cele mai importante beneficii ale noului sistem constă în crearea unui dosar de gospodărire, care asigură o situaţie clară şi completă a prestaţiilor acordate
familiei şi a plăţilor efectuate pentru membrii acesteia”, a declarat Nicoleta-Mihaela Mih-Deheleanu, directorul AJPS Alba.

Schimbare binevenită

Banii pentru alocaţiile copiilor, banii pentru trusoul noului născut, la fel ca şi banii pentru subvenţiile pentru energie electrică sau gaz sau pentru plata indemnizaţiilor către persoanele cu handicap sau care au în îngrijire copii în plasament se vor trimite împreună prin mandat poştal, iar beneficiarii din judeţ îşi vor ridica suma cuvenită de la oficiul poştal. În cazul în care doresc, ei pot solicita plata acestor drepturi financiare într-un cont propriu. „Beneficiarii se vor adresa unei singure instituţii pentru a-şi încasa prestaţiile ce se cuvin unei familii, într-o plată unică efectuată lunar. Astfel, se va economisi timpul necesar pentru îndeplinirea formalităţilor de solicitare şi de plată”, a mai spus Nicoleta-Mihaela Mih-Deheleanu.

Întârzierile vor fi achitate ulterior

Trecerea de la aplicaţiile actuale la noul sistem informaţional integrat se va face treptat, pentru a se evita eventualele disfuncţionalităţi ale sistemului.
„La ora actuală există riscul ca odată cu prelucrarea datelor în noul program SAFIR, din raţiuni tehnice, datele anumitor persoane să nu fie preluate şi în luna respectivă să nu primească sumele de bani ce reprezintă prestaţiile sociale. Vom încerca să avem cât mai puţine cazuri de acest gen, iar persoanele în cauză vor primi sumele în luna următoare”, a precizat directorul AJPS Alba.

Un program de milioane

În primele şase luni ale acestui an, prin Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Alba s-au făcut plăţi de peste 84.000.000 lei. Valoarea inplementării sistemului SAFIR la nivel naţional s-a ridicat la aproximativ trei milioane de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite