Fetiţe atacate de câinele unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică seară, în jurul ore 18.00, Ionela (7 ani) şi Florentina (3 ani) s-au dus la un magazin din apropierea casei să-şi cumpere îngheţată.

Când se întorceau către casă, micuţele au fost atacate de un câine lup. Un trecător a reuşit să le scoată din colţii animalului.

Câinele, un ciobănesc german în vârstă de şapte ani, a scăpat din ţarcul unde era ţinut de proprietar, poliţistul Viorel Anton. „Fetele au ieşit de mânuţă din magazin cu îngheţata în mână. Ele sunt foarte cuminţi şi întotdeauna merg de mână. Câinele a sărit de pe stradă la ele. Nu l‑au provocat, nu au făcut nimic, pur şi simplu le-a atacat şi le-a sfâşiat”, a spus tatăl fetelor, Loredan Rusu.

Trecătorii, martori al atacului, au intervenit pentru a le ajuta pe micuţe. „Am văzut câinele lup când le-a atacat. Prima dată pe cea mai mare, care era plină de sânge la cap, pe mâini şi picioare. Am luat un par şi am început să lovesc câinele. Apucase să o muşte şi pe cea mică”, a spus Ovidiu Ciobanu, unul dintre salvatorii celor două micuţe.

Victimele se află acum internate la Spitalul de Pediatrie. Medicii au reuşit să le salveze pe fetiţe, dar spun că acestea vor rămâne cu cicatrice.

Ciobănescul „recidivist”

image

Viorel Anton, proprietarul câinelui  Foto: Alex Chirilă



Poliţistul care deţine câinele-lup spune că nu-şi poate explica cele întâmplate. „Câinele nu a mai muşcat pe nimeni până acum şi este ţinut în curtea din spatele casei într-un ţarc înalt de doi metri, care este închis cu lacăt”, susţine agentul principal Viorel Anton, care la momentul incidentului se afla la serviciu.

Pe de altă parte, vecinii săi susţin că animalul a mai „evadat” şi cu alte ocazii. Câinele obişnuia să „cerşească” în apropierea magazinului unde a avut loc atacul, însă nu a fost până acum agresiv. Poliţistul este cercetat acum de către colegii săi, pentru că nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin.

Familia Rusu a făcut plângere penală împotriva poliţistului. „Ca urmare a plângerii prealabile formulate în cauză de către părinţii minorelor, se continuă cercetările faţă de proprietarul animalului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin”, a declarat Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite