Fetiţă de cinci ani răpusă de alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Iacob, o fetiţă de doar cinci ani din comuna vasluiană Bogdăniţa, a murit vineri din cauza neglijenţei familiei.

Micuţa era în grija bunicului, Nicu Iacob. Cu el a mers la nişte rude dintr-un sat învecinat, Bogdana. Rămasă nesupravegheată, Elena a băut cam un litru de vin şi a intrat în comă alcoolică. Bunicul a crezut că fetiţa a adormit, aşa că a pus-o într‑o căruţă şi a plecat spre casă. Abia acolo a văzut că fata nu e bine şi a sunat la ambulanţă.

A fost însă prea târziu. Coma alcoolică şi căldura de vineri i‑au fost fatale fetiţei, care a fost găsită de către medicul de pe ambulanţă în stop cardio-respirator. Poliţiştii anchetează cazul, iar bunicii fetei ar putea răspunde penal. „Nu ştiu cum s-a întâmplat nenorocirea. Am lăsat-o doar câteva minute singură şi am găsit‑o întinsă. Am crezut că doarme. După aia, mi-am dat seama că a băut dintr-o cană de vin mai mult de jumătate. În drum spre casă am realizat că nu e bine şi am sunat la ambulanţă", a spus bărbatul.

Fetiţa abia fusese externată de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad şi fusese luată în ocrotire de mătuşa sa, Mihaela Bogescu. „Asupra mătuşii s-a efectuat o evaluare din punct de vedere social şi psihologic în urma căreia a rezultat că poate avea grijă de fetiţă", a declarat Ionel Brătianu, şeful centrului. Părinţii micuţei sunt la muncă în Spania, iar copilul, care provine dintr-o familie foarte săracă, a fost pasat între rude mai mult timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite