Fetiţa-mamă a făcut avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii au încheiat ieri operaţia de întrerupere de sarcină a copilei de 11 ani din Neamţ Florina a avortat fătul de 22 de săptămâni vineri după-amiază, într‑un spital public

Medicii au încheiat ieri operaţia de întrerupere de sarcină a copilei de 11 ani din Neamţ

Florina a avortat fătul de 22 de săptămâni vineri după-amiază, într‑un spital public din capitala britanică. Operaţia s-a încheiat cu succes.

După ce a mai făcut un set de analize complete, Florina V. a fost operată, urmând să rămână în continuare în spitalul public din Londra.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, avortul a fost făcut de o echipă de medici privaţi, măsura fiind necesară din cauza stării avansate a sarcinii. Florina a fost anesteziată total, iar operaţia nu a durat decât aproximativ 20 de minute.

Fetiţa ar putea chiar ajunge înapoi în ţară în acest weekend în cazul în care starea de sănătate i-o va permite. Intevenţia a fost programată pentru ziua de marţi, însă medicii au fost nevoiţi s-o amâne pentru că Marie Stopes nu a putut găsi un anestezist care să intervină în cazul minorei de 11 ani.

Medicii români, rezervaţi

În timp ce reprezentanţii clinicii din Marea Britanie căutau o soluţie ca fetiţa-mamă de 11 ani din comuna nemţeană Piatra Şoimului să poată face avortul, medicii români continuă să creadă că sarcina trebuia dusă la bun sfârşit.

"O sarcină între 14 şi 24 de săptămâni nu se poate întrerupe decât cu motive medicale bine întemeiate. Fetiţa are o constituţie aproape de cea normală şi putea să dea naştere fătului la 33-35 de săptămâni", a declarat prof. dr. Mircea Onofriescu, din cadrul Maternităţii "Cuza-Vodă" Iaşi.

Cheltuielile intervenţiei sunt suportate de către clinica "Marie Stopes", iar cele legate de transport şi cazare vor fi achitate de persoana de origine română stabilită la Londra care şi-a oferit ajutorul financiar în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite