Fetiţă de doi ani răpită de concubinul mamei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţă de doi ani răpită de concubinul mamei?
Fetiţă de doi ani răpită de concubinul mamei?

Denisa Gabriela Suru, în vârstă de doi ani, din localitatea Cordăreni, a dispărut în urmă cu patru zile din casa mamei sale, Alina Suru (19 ani). Copila era supravegheată doar de o mătuşă, bolnavă psihic. Poliţiştii l-au inclus pe lista suspecţilor pe concubinul mamei, care ar fi spus prin sat că nu o ia pe femeie de nevastă dacă nu scapă de copilă.

Citiţi şi:


Alina Suru şi-a lăsat vineri fetiţa în grija surorii sale în vârstă de 16 ani, care suferă de un retard mintal, şi a plecat la câmp. Micuţa Denisa a dispărut. Întoarsă de la câmp, femeia şi-a căutat copila şi, după câteva ore, a anunţat Poliţia.

Peste 30 de jandarmi şi poliţişti, zece voluntari ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă şi mai mulţi săteni o caută de patru zile pe fetiţă prin toate colţurile satului. „Am luat la rând, de patru ori, câmpurile, puţurile, WC-urile din sat, dar nimic. O căutăm înnebuniţi cu toţii“, a declarat ieri Constantin Dumitraş, primarul localităţii Cordăreni.

Şi mama este bănuită

Oamenii legii nu exclud însă varianta unei crime, unul dintre suspecţi fiind Romică Câşlaru, concubinul Alinei Suru. Bărbatul a plecat din casa femeii cu care trăia imediat după dispariţia fetiţei şi s-a dus la locuinţa lui din Corlăteni, o localitate apropiată.

„Am aflat de la oamenii din sat că acest bărbat le-ar fi spus că dacă o ia de nevastă pe mama fetei, copila nu poate fi primită în familia lui. Din acest motiv, el este pe lista suspecţilor noştri“, a declarat Viorel Şerbănoiu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

În apărarea bărbatului, care a plecat la casa lui dintr-o comună apropiată chiar în ziua dispariţiei Denisei, sare tocmai mama copilei. „Mi-a zis că mă ia cu tot cu fată. Nu i-ar face rău niciodată. Nici vorbă s-o omoare“, a spus Alina Suru. Totuşi, poliţiştii nu o exclud nici pe mamă din cercul suspecţilor.

„Ambii concubini au fost audiaţi şi fac parte din cercul nostru de suspecţi. El are un alibi că se afla la muncă în Botoşani în ziua dispariţiei fetiţei. Comportamentul femeii ne dă mai mult de gândit pentru că este mult prea indiferentă pentru o mamă al cărei copil a dispărut de patru zile. Nu este exclus să fi fost influenţată de concubin să scape de copil, mai ales că urmau să se căsătorească luna viitoare”, a mai declarat Şerbănoiu.

image

Peste 50 de persoane o caută pe fetiţa dispărută săptămâna trecută  Foto: Carmen Stanciu

Chestionate de psihologi

Ultima persoană care a văzut-o pe Denisa este mătuşa ei de la care anchetatorii nu au reuşit să scoată date concludente, aceasta suferind de retard mintal. Mai mult, poliţiştii spun că nici de la mama fetei nu pot scoate prea multe informaţii. „Nu ne putem înţelege cu cele două. Mătuşa este bolnavă psihic şi nu spune prea multe, iar declaraţiile femeilor sunt contradictorii“, a declarat Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani.

Pentru a reuşi să afle câteva lucruri despre cea mică şi momentul dispariţiei ei, şefii Poliţiei au dus doi psihologi la Cordăreni, care să stea de vorbă cu femeile. 

Şi-a bătut copilul până i-a rupt piciorul

Un bărbat din Braşov şi-a lovit copilul până acesta a ajuns la spital. Gheorghe Merlan (43 de ani), şi-a luat duminică dimineaţa fiul la cules de ghebe.

image

„I-am spus numai să meargă să se odihnească, pentru că abia se mai ţinea pe picioare. Atunci s-a enervat şi mi-a dat cu bocancul. Am suportat bătăi şi mai mari. Ultima bătaie cruntă a fost când i s-a afumat lui ţuica, dar nu m-am dus la spital“, se plânge Bogdan Gabriel Merlan (foto), care ani buni a suportat aproape zilnic injurii şi bătăi din partea propriului tatăl.

„Ne-a bătut şi cu furtunul, a rupt coada la o mătură pe spatele nostru şi ne-a ameninţat că ne omoară de mai multe ori“, mărturiseşte şi Mariana Merlan (19 ani), sora copilului. Tânăra a scăpat  pe geam de furia propriului tată şi a sunat la 112.

„A ajuns la noi cu echimoze şi un traumatism mai grav în zona tendonului lui Ahile. I-am pus piciorul în ghips şi trebuie să stea imobilizat şapte zile“, a declarat dr. Marcel Albean, medic la Spitalul de Copii Braşov. Scuza tatălui bătăuş este una singură.

„Nu am vrut, dar ce să îi fac dacă nu mă respectă?“, spune bărbatul care urmează să fie decăzut din drepturile părinteşti.

Caz similar

În anul 2006, Ioan Lazăr, un bărbat din localitatea Hăneşti, l-a ucis pe copilul concubinei lui. El i-a scos inima băieţelului de doi ani, i-a tăiat tălpile, palmele, scalpul şi organul genital, după care l-a aruncat într-un puţ. Peste cadavru, a aruncat leşul unui animal. Pentru fapta sa, a primit 25 de ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite