Festivităţi demne de campionatele de fotbal pentru cei 40 de ani de guvernare ai lui Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivităţi demne de campionatele de fotbal pentru cei 40 de ani de guvernare ai lui Gaddafi
Festivităţi demne de campionatele de fotbal pentru cei 40 de ani de guvernare ai lui Gaddafi

Petreceri care durează o săptămână, show-uri care poartă amprenta francezului care a organizat deschiderea Campionatelor de fotbal din 1998 şi 2008, invitaţi aleşi pe sprănceană, toate pentru a sărbătorii cei 40 de ani de când Muammar Gaddafi, autoproclamat "regele regilor", a preluat puterea în Libia, scrie AFP.

Gaddafi, cel mai longeviv şi cel mai excentric lider al Africii nu a făcut economii când a fost vorba de festivităţile organizate în cinstea sa. "Echipamentele folosite sunt cele mai sofisticate la ora actuală", a explicat francezul Martin Arnaud.

Citiţi şi:


Stăpân peste o ţară bogată în petrol, Gaddafi a reuşit recent să obţină eliberarea libianului condamnat pe viaţă pentru atentatul de la Lockerbie, din 1988, în urma căruia 270 de persoane şi-au pierdut viaţa. Potrivit presei britanice, în schimbul lui  Abdel Basset al-Megrahi, gigantul British Petroleum ar fi obţinut un contract de explorarea a unui zăcământ de gaze şi petrol în valoare de circa 900 de milioane de dolari. La revenirea în ţară, al-Megrahi afost primit ca un adevărat erou, fapt care a stărnit indignarea opiniei publice internaţionale.

Şi totuşi, la festivităţile în onoarea lui Gaddafi participă şi importanţi lideri europeni, printre care preşedintele elveţian Hans-Rudolf Merz. Alături de aceştia s-au aflat şi demnitari pentru care există mandate internaţionale de arestare, cazul preşedintele Sudanului, Omar al-Bechir.

În urmă cu 40 de ani, Gaddafi prelua puterea în Libia în urma unei revoluţii fără vărsare de sânge.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite