Festivalul medieval a scos severinenii din case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul medieval a scos severinenii din case
Festivalul medieval a scos severinenii din case

Oamenii s-au îmbrăcat ca-n Evul Mediu şi s-au bucurat de muzică şi teatru

Aseară, centrul Severinului era plin de forfota generată de festivalul medieval. Oamenii au ieşit cu mic, cu mare din case şi au luat cu asalt platoul din faţa cetăţii. Concertele live au fost punctul de atracţie al serii. Trupe ca Pontice, Nomen est Omen, Huniade Cantores, Shadows şi Corvinia au încins atmosfera timp de aproape trei ore. Pe scena amplasată pe ruinele cetăţii au putut fi urmărite şi piese de teatru, susţinute de Teatrul Strada.

În jur de 1.000 de oameni au luat parte la concerte. „E foarte frumos spectacolul, e o şansă şi pentru noi, cei mai în vârstă, să ieşim din casă şi să ne simţim bine. Cei care urcă pe scenă sunt foarte buni, iar atmosfera este cu adevărat de basm“, ne-a spus emoţionată Maria Toncici, o spectatoare încântată de eveniment.

Poze şi picturi ca pe vremuri

Pentru copiii veniţi la cetate, atracţia principală a fost cortul, unde puteau deveni parte din lumea Evului Mediu. Picturile pe faţă i-au cucerit pe micuţi. „Eu vreau să fiu cavaler şi mă pictez pe faţă ca să fiu mai puternic“, ne-a spus Liviu Teaşcă, de numai 7 ani.

Un alt cort, amplasat chiar în apropierea scenei, pe platoul cetăţii, i-a primit pe doritorii de fotografii. O garderobă întreagă de costume medievale a fost pusă la bătaie de organizatori, iar oamenii nu s-au lăsat aşteptaţi. Copiii şi adulţii şi-au asigurat o amintire de neuitat, fotografiindu-se în costume specifice Evului Mediu. „Oamenii fie vin să se îmbrace în costume, fie să se fotografieze cu noi, cei gata îmbrăcaţi. E o senzaţie plăcută să ştii că porţi ceva asemănător cu ce au purtat oamenii de acum sute de ani“, ne-a spus şi Mirela Popa, o tânără îmbrăcată în domniţă.

Şi terasele din centrul oraşului au fost împânzite de oameni. După ora 22.00, când spectacolul s-a încheiat, cu greu mai puteai găsi un loc unde să bei un suc. Petrecerea a continuat până târziu în noapte, răcoarea şi atmosfera de sărbătoare ţinându-i pe participanţi în piaţa teatrului. Mâine, severinenii o vor lua de la capăt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite