Festivalul Tinereţii, perturbat de manelişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Tinereţii, perturbat de manelişti
Festivalul Tinereţii, perturbat de manelişti

Întreg programul Festivalului Tinereţii din Costineşti a fost dat peste cap încă din prima seară, pentru că Teatrul de Vară a fost ocupat cu diferite spectacole sau prezentări ale unor filme.

Astfel, luni, la ora 20.30, când pe scenă erau programate să urce tinere talente ale rockului, acestea au fost trimise la plimbare pentru că sala era deja ocupată cu fani ai artiştilor precum Nicolae Guţă sau Florin Salam.

După mai multe amânări şi fără prea multe explicaţii, recitalurile au început abia în jurul orei 2.00. „Organizatorii nici nu ştiau cine urma să cânte. Pe la ora 4.00 dimineaţa, a fost informată ultima trupă din seara respectivă că o să cânte.

Trupa, obosită şi abia capabilă să cânte ceva, a interpretat doar două melodii după care membrii ei au fost goniţi de pe scenă şi ameninţaţi că vor fi descalificaţi din cauza problemelor tehnice apărute”, a spus, nemulţumit Numby, unul dintre participanţii la competiţie.

 „A fost o bătaie de joc“

Problemele de organizare au stârnit reacţii vehemente atât din partea concurenţilor, cât şi a juriului. Manuela Mănăstireanu, profesoară de canto modern din Olanda, membru în comisia de jurizare, s-a declarat şi ea nemulţumită de haosul produs.

„În asemenea condiţii, trupele nu pot să dea randament şi nici să-şi arate valoarea. În prima seară nu am primit nici măcar prezentările trupelor, iar organizatorii nu aveau nici foi, nici pixuri cu care să notăm”, a declarat profesoara.

Femeia a mai spus că s-a înscris benevol ca membru al juriului, de dragul artei, dar a plecat de la Costineşti cu un gust amar. „Se ştie că pentru a cânta rock trebuie să faci şi sacrificii. A fost o hărţuială pentru noi toţi”, a mai adăugat Mănăstireanu.
Festivalul va ţine până la 30 august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite