Festivalul medieval de la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul medieval de la Sighişoara
Festivalul medieval de la Sighişoara

Domniţe, cavaleri, stegari, toboşari şi alte personaje medievale petrec, în acest weekend, în inima Sighişoarei, la Festivalul „Sighişoara Medievală”. Turiştii, veniţi din toată ţara, au luat cu asalt cetatea încă de ieri, deşi canicula a pus stăpânire pe oraş.

În acest an, tema festivalului este „Povestea continuă”, organizatorii propunându-şi ca în cadrul evenimentului să predomine interactivitatea.

Turiştii sunt întâmpinaţi de sighişoreni cu spectacole, porumb fiert, picturi şi obiecte realizate manual. Spectacolele au început ieri, la ora 18.00, iar tariful de intrare este de 10 lei. Programul a fost compus din scenete de teatru medieval, dansuri şi concerte de muzică medievală.

În Piaţa Cetăţii, astăzi, începând de la ora 11.30, vor avea loc dansuri medievale interactive, teatru, spectacole ale stegarilor şi povestiri medievale comice. La Tabăra Cavalerilor, în centrul oraşului nou, de dimineaţă până seara va putea fi urmărit un spectacol extraordinar cu cavaleri călare, cascadori şi multe concursuri între diferite ordine cavalereşti.

De la ora 20.30, Piaţa Cetăţii va găzdui un impresionant spectacol de sunete, lumini şi coregrafie intitulat „Prinţesa Cetăţii”, realizat de trupa „Taborsti Kupci“ din Cehia.

După desemnarea câştigătoarei concursului „Prinţesa Cetăţii“, se va da startul la un impresionant foc de artificii, urmat de concertul extraordinar de muzică celtă oferit în premieră în România de formaţia Briganthya (Franţa-Spania). Pe ultima piesă a trupei Briganthya îşi vor face apariţia jonglerii cu foc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite