Festivalul SIMFEST, la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână, jurnaliştii vor fi la ei acasă în Cetatea medievală, la cea de-a patra ediţie a Festivalului televiziunilor locale şi a producătorilor independenţi SIMFEST de la

În această săptămână, jurnaliştii vor fi la ei acasă în Cetatea medievală, la cea de-a patra ediţie a Festivalului televiziunilor locale şi a producătorilor independenţi SIMFEST de la Târgu Mureş.
Organizatorul manifestării, jurnalistul Ioan Ceauşescu, a anunţat că participă peste 70 de reporteri, producători de televiziune, realizatori de emisiuni, corespondenţi teritoriali, producători independenţi, studiouri de producţie independente şi webdesigneri din 16 oraşe ale ţării. În festival s-au înscris 85 de producţii, evaluate de juriul condus de Lucian Ionică, pe secţiuni precum reportaj, ştiri, filme documentare şi de divertisment. "Dacă în trecut a predominat filmul documentar, în acest an cele mai multe producţii sunt de divertisment", a declarat Ioan Ceauşescu. El a mai anunţat că alături de workshopurile pentru ziarişti şi de proiecţiile producţiilor tv, în festival au loc dezbateri (inclusiv despre sindicalizarea jurnalistului), expoziţii de fotografie de presă, proiecţii de filme documentare, producţii tv dedicate minorităţilor naţionale, ca şi o masă rotundă despre fotografia de presă şi imaginea în ştirile de televiziune. Menţionăm că trainerul Charles Fletcher, de la BBC World Service, susţine trei workshopuri, alături de oameni de televiziune precum Brânduşa Armanca sau Romeo Couţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite