Festivalul Peninsula - în deficit, dar nu pleacă din Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerendai, directorul Festivalului-mamă Insula din Budapesta, cel după care a fost "clonată" peninsula târgumureşeană, a declarat ieri că bilanţul contabil indică un deficit financiar minim

Gerendai, directorul Festivalului-mamă Insula din Budapesta, cel după care a fost "clonată" peninsula târgumureşeană, a declarat ieri că bilanţul contabil indică un deficit financiar minim (câteva mii de euro), incomparabil mai mic decât cei 40.000 de euro înregistraţi anul trecut. În această ediţie, a IV-a, s-au înregistrat 56.000 de vizitatori, s-au instalat 1.300 de corturi şi doar ploaia torenţială de duminică a împiedicat Peninsula să termine, financiar, în "roşu". "Acest eveniment începe să se orienteze în sensul realizării de venituri. În planurile noastre se prevede că de la ediţia a şasea vom avea câştig", a declarat Gerendai, în timp ce directorul festivalului, Szabolcs Szepessy, a arătat că eventualul profit va fi orientat spre acoperirea pierderilor din anii anteriori, cifrate la circa 100.000 de euro.
Potrivit unui chestionar aplicat de Fundaţia pentru Cercetări Sociale "Max Weber" din Cluj-Napoca, participanţii de la Festivalul Peninsula sunt mai şcoliţi şi mai educaţi, comparativ cu ceilalţi tineri între 15 şi 29 de ani din România. A fost aplicat un chestionar pe un eşantion reprezentativ de 900 persoane, fiind contactaţi 3.237 de participanţi la festival. Asemănător cu datele de anul trecut, 55% din participanţi au fost bărbaţi, aproape jumătate au 19 ani sau mai puţin, o treime dintre ei au între 20-24 de ani, iar vârsta medie a fost de 20,9 ani. Faţă de anul 2005, procentajul străinilor a crescut de la 5% la 9% (deci mai mulţi cetăţeni din Ungaria, restul fiind din Ardeal), apoi 89% sunt necăsătoriţi, 22,1% lucrează şi 3,3% sunt şomeri. "Rezultă că participanţii la festival sunt într-o situaţie mult mai avantajoasă decât populaţia României cu vârsta între 15-29 ani; remarcăm mai ales procentajul mic al şomerilor, respectiv procentajul mare al celor care învaţă", se arată în documentul menţionat. Comparativ cu datele din anul trecut, procentajul celor care frecventează o facultate este mai mare (35%, respectiv 42%), ca şi pentru liceu - 28% faţă de 38 procente în 2005.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite