Festivalul Inimilor aduce folclorul internaţional la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de vară din parc ansamblul Timişul, cu mai mulţi solişti locali cunoscuţi amatorilor de folclor. Pentru astăzi este programată parada formaţiilor populare, pe traseul Catedrală-Operă-Parcul

de vară din parc ansamblul Timişul, cu mai mulţi solişti locali cunoscuţi amatorilor de folclor. Pentru astăzi este programată parada formaţiilor populare, pe traseul Catedrală-Operă-Parcul Rozelor, care se anunţă spectaculoasă, mai ales datorită participării internaţionale. Deschiderea oficială a festivalului are loc tot astăzi, de la ora 19.30, pe scena din Parcul Rozelor. Vineri şi sâmbătă, spectacolele încep tot de la ora 19.30, în aceeaşi locaţie. Duminică însă, cei care iubesc folclorul vor avea parte de un regal al formaţiilor participante, de la ora 11.00, la Muzeul Satului. Seara, de la ora 19.00, este programată festivitatea de închidere a festivalului, la Teatrul de vară din Parcul Rozelor.

Artă populară în loc de kitsch
Festivalul Inimilor a ajuns la a XVII-a ediţie. Manifestarea se desfăşoară sub patronajul UNESCO şi adună la Timişoara formaţii din Italia, Serbia, Cipru, Franţa, Ungaria, Grecia, Turcia, Germania şi România. Organizatorul, Pavel Dehelan, preşedintele Casei de Cultură a Municipiului, a interzis anul acesta participarea comercianţilor de kitschuri în ambele locaţii. Locul lor va fi luat de tarabe la care se vor vinde doar obiecte de artă populară. Festivalul Inimilor se desfăşoară cu sprijinul financiar al Consiliului Local Timişoara, care a alocat pentru anul acesta peste o jumătate de miliard de lei vechi.

Cocktail de folclor
Iubitorii de folclor, dar şi amatorii de inedit vor avea ocazia, în fiecare seară până duminică, să afle cum este folclorul din Franţa, pentru că printre invitaţi se numără ansamblul La Garriga Lengadociana, din Montpellier, cel din Italia (prin ansamblul Timetos, din Sicilia), sau german. Grecia, Turcia, Serbia, Cipru şi Ungaria sunt şi ele reprezentate la Timişoara.
Pe lângă oaspeţii din străinătate, la Festivalul Inimilor şi-au anunţat participarea ansambluri din Sibiu, Craiova, Negreşti Oaş, Caraşova, Reşiţa, Sântana, Bănia, Ansamblul Rromilor din Orăştie, dar şi formaţii maghiare din Timişoara, Tormac, Dumbrava, Lugoj, Deta. Din Timişoara vor participa ansamblurile Timişul, Banatul, Bănăţeana, Doina Timişului, Hora Timişului, Mladost, Banater Rosmarein şi Zora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite